A Mozilla Firefox ugyan nem tökéletes, de ez az ingyenes bővítménye telitalálat

2020 / 09 / 25 / Perei Dóra
A Mozilla Firefox ugyan nem tökéletes, de ez az ingyenes bővítménye telitalálat
Egy új, a magánszféránk védelme érdekében kifejlesztett szolgáltatás mindig jól jön, és bár a Mozilla 2020-ban leginkább a cégen belüli kétszázötven fős leépítésével került a hírekbe, történt azért más is, a felhasználók legnagyobb örömére.

Sokan nem szívesen adják meg valódi email címüket a különféle online regisztrációknál, így mondjuk hírlevél feliratkozáskor, ezért inkább összedobnak kifejezetten erre a célra egy alternatív fiókot, vagy jobb ötlet híján mégis megadják a valódit. Létezik viszont egy harmadik lehetőség is. A Firefox Relay ingyenes bővítmény lényege, hogy segítségével létrehozhatunk egy úgynevezett álcímet, amelyekből

nem vezethető vissza sem az eredeti fiókunk, sem pedig a személyazonosságunk.

Ugyanakkor az alias címre küldött leveleket gond nélkül megkapjuk, mivel a szerver azonnal továbbítja azokat a rendes fiókunkba. Az amerikai Forbes kibervédelmi specialistája szerint ez hatékonyabb megoldás, mintha létrehoznánk egy mindössze pár percig élő átmeneti e-mail címet kreálnánk, így ugyanis a regisztráció után érkező leveleket, kuponokat, ilyesmiket bármeddig megkapjuk. Vagy ugyanúgy feliratkozhatunk heti hírlevelekre is anélkül, hogy az adott szolgáltató tudomást szerezne valódi email címünkről. A Firefox Relay leírásából pedig megtudhatjuk, hogy az alias bármikor visszavonható, így az átirányítás is bármikor megszakítható, vagy ha szükséges, létrehozhatunk egyszerre akár többet is. Az alábbi videó végigvezet minket a regisztrációs lépéseken, ha valaki esetleg kipróbálná a bővítményt:

(Fotó: Needpix)


Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
A videó nem csak látványos, hanem pontos, koherens és reális is – avagy: igen, így működik belülről egy tokamak.
Porszívólábú robotkutya tisztítja a strandokat
A VERO névre keresztelt robot két mélységérzékelő kamera valamint egy úgynevezett konvolúciós neurális hálózat segítségével képes azonosítani az eldobált cigarettacsikkeket, majd a hátára szerelt porszívót bekapcsolva felporszívózni azokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.