Musk felfedett pár műhelytitkot a Starship különböző változatairól

2020 / 06 / 12 / Felkai Ádám
Musk felfedett pár műhelytitkot a Starship különböző változatairól
Egy Twitteren történt üzenetváltásból derültek ki érdekességek a Starship Holdra tervezett variánsáról, többek között az is, hogy az első hajókból nőhet ki maga a Holdbázis.

A Starship Elon Musk következő nagy dobása, a többször is felhasználható űrrakéta-kapszula kettőse megreformálhatja az emberiség számára az űrutazást, valamint az űrkutatást is. Musk a Twitteren válaszolt kérdésekre a különböző modellekkel kapcsolatban. Ebből a következő derült ki: az atmoszférába behatoló Starship esetén új lábakon dolgoznak. Illetve a szerkezet olyan hajtőművekkel is fel lesz szerelve, melyek arra hivatottak, hogy a hajót nagy szélben stabilizálják.

Ez a Starship ugyanis egy nap visszatérhet a Földre, vagy ellátogathat olyan bolygóra, amely rendelkezik valamiféle atmoszférával, mint például a Mars.

null

null

Ezzel szemben a Holdra tervezett változat, a Lunar starship kicsit más lesz. Ebben az esetben a cél a minél nagyobb súly elszállítása, vagyis minden nem létfontosságú ketyere felesleges lesz. Tehát a Lunar Starship nem lesz hőpajzzsal felszerelve, illetve hatalmas, a szeles időre rendszeresített hajtóművekre sem lesz szükség. A végső változat 100 tonnányi szállítmány megmozgatására vagy egy másik összeállításban: 100 fő szállítására lesz képes.

A fentiekből talán már sejthető, hogy a Lunar Starship nem úgy lesz megtervezve, hogy visszatérjen a Holdról.

Mindezt Musk is megerősíti, aki úgy ír, hogy az első ilyen hajóknak nem kell a Földre visszatérniük, ehelyett ezekből épülhetne az első Holdbázis.

A Starship szénája egyelőre – látszólag legalábbis – nem áll jól. A negyedik prototípus, az SN4 felrobbant egy teszt során május 29-én. A Futurismnak nyilatkozó szakértő szerint viszont nem vészes a helyzet, hiszen már az SN4-gyel is messzebbre jutott a vállalat, mint az előző változatokkal, és az SN5 prototípus készen áll a tesztelésre.

(Kép: NASA)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Kibontották a NASA hatalmas űrvitorláját, ami a Naprendszeren túlra repítheti az emberiséget
A 2,5 mikron vastagságú, ám csaknem fél futballpályát lefedő napvitorla a Napból érkező fotonok visszaverésével generál tolóerőt, így az ezzel felszerelt űreszközöknek nem lesz szükségük hagyományos üzemanyagra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.