Művészi videótérképen az összes atomrobbanás 1945-1998-ig 2022 / 03 / 05 / Felkai Ádám

2053 – ennyi atomrobbanás történt a Földön 1945 és 1998 között, az 1959-ben, a japán Kumamoto prefektúrában született Hasimotó Isaó pedig ennek szeretett volna emléket állítani a videófelvétellel, amely egy világtérképen felvillanásokkal jelzi mind a kísérleti, mind az éles robbantásokat. A művész jellemzően az atomfegyverek okozta félelemre, és az ezek felhasználásával kapcsolatos ostobaságra szeretné felhívni a figyelmet alkotásaival, és ezt talán a leginkább épp az 1945-1998 szemlélteti a fagyos visszafogottságával, „tévéhíradós” objektivitásával, amely az emberi történelem legborzalmasabb fegyvereit illusztrálja, melyeknek nincs is szükségük komolyabb jelzésre, elég a villanó, fényes pötty a hideg térképen, hiszen a pusztító energiák önmagukban és önmagukért beszélnek. A hang és a számok, valamint tehát a felvillanó fénypont a világtérképen megmutatja, hogy az egyes országok mikor, hol és hány robbantást hajtottak végre a Manhattan Project „Trinity” tesztjétől kezdve Pakisztán 1998 májusában végzett tesztjéig bezárólag. (Forrás: The Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty (CTBT))
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
Aki ráadásul egyszerre nagyon tehetséges és fogyatékkal élő is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.