Nagy-Britannia betiltja a benzines és dízel autók forgalmazását 2035-re

2020 / 02 / 04 / Rácz Tamás
Nagy-Britannia betiltja a benzines és dízel autók forgalmazását 2035-re
Még 15 évig lehet belsőégésű motoros új autókat eladni és venni a briteknél.

Eddig úgy volt, hogy a briteknél 2040-ben tiltják meg végleg a hagyományos belsőégésű motoros személyautók értékesítését, de Boris Johnson a mai nappal egy ennél is szigorúbb határidőt jelölt meg. Eddig a britek úgy terveztek, hogy a 2050-re kitűzött stratégiai célt, az ország teljes CO2-semlegességét el lehet érni, ha csupán tíz évvel korábban tiltják ki a benzint vagy gázolajat égető járműveket a forgalomból. Nemrég viszont szakértők győzték meg a kormányzatot arról, hogy ez így kevés lesz, a technológiai tiltási határidőt öt évvel korábbra kell hozni, hogy legyen ideje kikopni a hagyományos kocsiknak a forgalomból a klímacél kitűzött időpontjáig. Az új dízel- és benzines autók forgalmazásának betiltását ezért most 2035-ben tervezik bevezetni.

Az új időpontot a miniszterelnök az idén novemberre Skóciába szerveződő új ENSZ-klímakonferencia, a COP26 eseménysorozatának hivatalos előkészítő rendezvényén jelentette be.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
A titok nyitja a kakaóvajban rejlik.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.