Nagy-Britannia betiltja a benzines és dízel autók forgalmazását 2035-re

2020 / 02 / 04 / Rácz Tamás
Nagy-Britannia betiltja a benzines és dízel autók forgalmazását 2035-re
Még 15 évig lehet belsőégésű motoros új autókat eladni és venni a briteknél.

Eddig úgy volt, hogy a briteknél 2040-ben tiltják meg végleg a hagyományos belsőégésű motoros személyautók értékesítését, de Boris Johnson a mai nappal egy ennél is szigorúbb határidőt jelölt meg. Eddig a britek úgy terveztek, hogy a 2050-re kitűzött stratégiai célt, az ország teljes CO2-semlegességét el lehet érni, ha csupán tíz évvel korábban tiltják ki a benzint vagy gázolajat égető járműveket a forgalomból. Nemrég viszont szakértők győzték meg a kormányzatot arról, hogy ez így kevés lesz, a technológiai tiltási határidőt öt évvel korábbra kell hozni, hogy legyen ideje kikopni a hagyományos kocsiknak a forgalomból a klímacél kitűzött időpontjáig. Az új dízel- és benzines autók forgalmazásának betiltását ezért most 2035-ben tervezik bevezetni.

Az új időpontot a miniszterelnök az idén novemberre Skóciába szerveződő új ENSZ-klímakonferencia, a COP26 eseménysorozatának hivatalos előkészítő rendezvényén jelentette be.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az állat, amit Darwin a legjobban gyűlölt és ami nélkül nem született volna meg A fajok eredete
Az állat, amit Darwin a legjobban gyűlölt és ami nélkül nem született volna meg A fajok eredete
Charles Darwin az HMS Beagle-en tett útjáról érdekes elgondolásokkal tért vissza Angliába, de a természetes szelekcióról szóló elméletének kidolgozásához szüksége volt egy kezdő lökésre, amit a mindössze néhány milliméteres Mr. Arthrobalanus adott meg neki.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.