Nagyon ritka videón, ahogy a tenger közepén töltik fel vertikálisan a nukleáris Trident-II lövedékkel felszerelt Maine tengeralattjárót 2023 / 05 / 21 / Felkai Ádám

A rendkívül ritka videón a USS Maine (SSBN 741) nukleáris tengeralattjáró utánpótlással történő feltöltése látható. A műveletet az amerikai tengerészgyalogság (The United States Marine Corps) hajtotta végre két CH-53E Super Stallion helikopterrel a Fülöp-tengeren. A helikopterek csörlők segítségével engedték le a rakományt a tengeralattjáróra, a megvágott videón az viszont már nem látható, hogy a legénység miként szállította be a konténert. Ez utóbbi egyébként a legnehezebb rész az úgynevezett VERTREP műveletben, mivel a hullámverés igen komoly kihívást jelent. Az Ohio-osztályú stratégiai tengeralattjárók legfeljebb 20 Trident II (D5) interkontinentális ballisztikus lövedéket szállítanak, amelyek maximális kilövési hatótávolsága meghaladja a 12 000 km-t. Minden lövedék több nukleáris robbanófejjel is felszerelhető. A USS Maine (SSBN-741) a Trident rendszer 14 Ohio osztályú tengeralattjárójának egyike. A többi: USS Louisiana (SSBN-743), USS Wyoming (SSBN-742), USS Rhode Island (SSBN-740) és USS Nebraska (SSBN-739) tengeralattjárói is üzemelnek, az USS Maryland (SSBN-738), USS Kentucky (SSBN-737), USS West Virginia (SSBN-736), USS Pennsylvania (SSBN-735), USS Tennessee (SSBN-734), USS Nevada (SSBN-733), USS Alaska (SSBN-732), USS Alabama ( SSBN-731) és USS Henry M. Jackson (SSBN-730). (Forrás: Gagadget)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.