Nagyon ritka videón, ahogy a tenger közepén töltik fel vertikálisan a nukleáris Trident-II lövedékkel felszerelt Maine tengeralattjárót 2023 / 05 / 21 / Felkai Ádám

A rendkívül ritka videón a USS Maine (SSBN 741) nukleáris tengeralattjáró utánpótlással történő feltöltése látható. A műveletet az amerikai tengerészgyalogság (The United States Marine Corps) hajtotta végre két CH-53E Super Stallion helikopterrel a Fülöp-tengeren. A helikopterek csörlők segítségével engedték le a rakományt a tengeralattjáróra, a megvágott videón az viszont már nem látható, hogy a legénység miként szállította be a konténert. Ez utóbbi egyébként a legnehezebb rész az úgynevezett VERTREP műveletben, mivel a hullámverés igen komoly kihívást jelent. Az Ohio-osztályú stratégiai tengeralattjárók legfeljebb 20 Trident II (D5) interkontinentális ballisztikus lövedéket szállítanak, amelyek maximális kilövési hatótávolsága meghaladja a 12 000 km-t. Minden lövedék több nukleáris robbanófejjel is felszerelhető. A USS Maine (SSBN-741) a Trident rendszer 14 Ohio osztályú tengeralattjárójának egyike. A többi: USS Louisiana (SSBN-743), USS Wyoming (SSBN-742), USS Rhode Island (SSBN-740) és USS Nebraska (SSBN-739) tengeralattjárói is üzemelnek, az USS Maryland (SSBN-738), USS Kentucky (SSBN-737), USS West Virginia (SSBN-736), USS Pennsylvania (SSBN-735), USS Tennessee (SSBN-734), USS Nevada (SSBN-733), USS Alaska (SSBN-732), USS Alabama ( SSBN-731) és USS Henry M. Jackson (SSBN-730). (Forrás: Gagadget)
Félnünk kell a mesterséges intelligenciától?
A mesterséges intelligencia rendszerekre alapozott gépek egyre több emberi munkakörben tudnak jól teljesíteni - vajon hogyan lehet szabályozni a rendszert, hogy ne egy disztópikus világba vezessen?
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.