Napelemes lakó-katamaránokkal képzeli el a fenntartható tengeri luxusnyaralást egy osztrák cég

2020 / 09 / 07 / Rácz Tamás
Napelemes lakó-katamaránokkal képzeli el a fenntartható tengeri luxusnyaralást egy osztrák cég
A "lebegő villa" koncepciónak csak egy gyenge pontját érezzük: mi van, ha jön a vihar?

Az osztrák Silent-Yachts hajóépítő vállalkozást 15 évvel ezelőtt indította el egy házaspár, azzal a céllal, hogy tiszta, csendes, a Nap energiáját hasznosító elektromos hajókat készítsenek azoknak, aki a morgó-füstölő dízel vagy benzines kis yachtok helyett valami környezetkímélőbb módon járnák a tengereket. A cég most emelné a tétet: Floating Villa vagyis lebegő villa néven komplett reszort-koncepciót dolgoztak ki.

A Silent Resorts névre keresztelt izgalmas nyaralási modellben a napelemes, 18 vagy 24 méter hosszú, katamaránok egy mólóhoz kikötve várnák a vendégeket, akik a természetesen szintén zéró környezetterhelésű központi fogadóépületben jelentkeznének be, majd beköltözhetnének lebegő villájukba, amellyel tetszésük szerint hajózgathatnának a környéken vakációjuk alatt:

A hajókat a hálókajütök mellett konyhával, fürdőszobával is felszerelnék, a villany értelemszerűen nem probléma, így a vendégek akár az egész nyaralást a vízen tölthetnék. Ha viszont úgy gondolják, a központi épületben évezhetik a stabil szárazföld biztonságát, a cápától, medúzától, tengeri süntől tartó túlcivilizált vendégek pedig úszkálhatnak a szintén gyors telepítésű ideiglenes medencében.

A koncepció egyszerre lelkesítő és rémisztő szuperképessége, hogy nem igényel különösebb terepmunkát, helyszíni építkezést. A fogadóépület és a kikötő gyorsan telepíthető és fel is szedhető. Így egyrészt nem hagy maga után fizikai nyomot, ha mondjuk szezon után elbontják és elviszik, másrészt viszont oda is elviheti a turizmust, ahol eddig nem zargatták a nyaralók a természeti környezetet.

A Silent-Yachts jelenleg a karibi térségben folytat tárgyalásokat az idegenforgalmomban érintett vállalkozókkal, akik állítólag nagyon lelkesek a Floating Villa alacsony beruházási költségét, minimális üzemeltetési költségét és persze a zöld trendekbe illeszkedő szellemiségét illetően.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.