Négykerekű droidot mutatott be a Hyundai 2021 / 12 / 17 / Bobák Áron

A Hyundai csütörtökön rántotta le a leplet a MobED (Mobile Eccentric Droid) nevű legújabb járművéről, ami moduláris kialakításának köszönhetően szinte bármivé alakítható: lehet belőle közlekedési eszköz, kiszolgálórobot vagy szállítójármű, de - ahogy az a videón is látható - akár guruló képernyőként vagy önjáró babakocsiként is használható. A 67 centi hosszú és 60 centi széles robot különlegessége a manőverezőképességében rejlik: a három elektromos motorral felszerelt jármű szabadon tudja változtatni a tengelytávolságát, a kerekek felfüggesztését és szögét is, így bármilyen irányba képes közlekedni, a felülete pedig emelkedőn felfelé haladva is szintben marad. A Hyundai szerint a MobED legfeljebb 30 km/h-s sebességgel tud haladni, a 2 kW-os akkumulátora pedig négyórányi üzemidőt tesz lehetővé.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.