Autó, robotkutya, humanoid? A legújabb hibridrobot bármivé átváltozik 2022 / 03 / 26 / Bobák Zsófia

Az ETH Zürich spinoff vállalatának, a Swiss Mile-nak mérnökei kifejlesztették a robotok következő hibrid generációját, amelyek se nem teljesen humanoidok, de nem is egészen robotkutyák, hanem valahol a kettő között helyezkednek el a külalakot illetően, miközben a minél jobb mobilitás érdekében kerekeken gurulva oldják meg a haladást, amit két keréken és négy keréken is képesek kivitelezni. A gép alapjául az Anybotics ANYmal robotja szolgált, amely eredeti formájában négy lábon jár, de a Swiss Mile Robottá alakított verzió inkább a gurulásra helyezi a hangsúlyt a hatékonyabb mozgás érdekében. A cég leírása szerint a robotot lehet autónak, négylábúnak és humanoidnak is tekinteni, az éppen aktuális aktivitásától függően. A transzformert tavaly mutatták be a nagyközönségnek, a legújabb videóban pedig demonstrálják a robot egyedi képességeit, az liftben utazástól kezdve a guggoláson át a lépcsőn való közlekedésig. (Fotó: Swiss Mile)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.