Néhány perc alatt képbe kerülhetsz a mesterséges intelligenciával 2024 / 04 / 06 / Bobák Áron

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valamilyen új hír mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekkel kapcsolatban, sokaknak viszont valószínűleg az sem teljesen magától értetődő, hogy mit értünk a fogalom alatt. Nekik lehet hiánypótló az Eötvös Loránd Tudományegyetem frissen kiadott videója, amin Csabai István, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája tanszékének oktatója vezet be az MI alapjaiba nyolc percben, olyan kérdésekre adva választ, mint hogy hogyan határozhatjuk meg a mesterséges intelligenciát, hogyan lehet kutatni és mi lesz a technológia jövője. A videó egy több részes ismeretterjesztő sorozat első része, amelyből az éreklődők mindent megtudhatnak az MI-ről, amit tudni érdemes. (Borítókép: Getty Images)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.