Nehéz elhinni, de az Unreal 5 az első nagyobb frissítés után még fotórealisztikusabb lett 2022 / 11 / 24 / Felkai Ádám

Az Unreal 5 eddig is elképesztő volt, azonban akadtak hiányosságai, és az 5.1-es frissítés most sok lyukat betömködött. Mint az a közleményben is olvasható, a cél a következő generációs konzolokon és pécéken a 60 fps képfrissítési ráta elérése jobb minőségű szimuláció mellett. Az Unreal Sensei csatorna a lenti videóban összefoglalja, bemutatja és el is magyarázza a fontosabb változtatásokat, mi most ezek egy részére koncentrálunk. A legizgalmasabb húzás talán, hogy a forradalmi Nanite virtualizált mikropoligon geometria rendszer immár a növénytakarót is érinti. A rendszer lényege, hogy szemben az eddigi megoldással (LOD) nem kell a távolságtól függően a modellek mind kevesebb poligonokból álló változatait elkészíteni, hanem az engine maga „deformálja” dinamikusan a poligonokat a távolság függvényében. Ez azért hasznos, mert egyrészt tehát nem kell az objektumokból több, alacsony felbontású verziót készíteni, másrészt a kép is részletesebb marad. A rendszer eddig azonban nem terjedt ki a növénytakaróra, a frissítés viszont változtatott ezen. Maga a Nanite is frissítve lett – lehetővé válnak többek közt az anyagvezérelt animációk és deformációk. Ez a gyakorlatban például lehetővé teszi, hogy a leveleket az ágakon fújja a szél, de az árnyékokra, valamint az átszüremkedő fényre is komoly hatása van a rendszernek, mint az a lenti videón látszik. A Lumen frissítésével pedig javult mind a víz, mind az üveg tükröződése, lehetővé váltak a nagyobb víztömegeknek az eddiginél jobb minőségű és gyorsabb megjelenítése az HLOD (Hierarchical Level of Detail) rendszernek köszönhetően. A Lumen úgy általában is masszív ráncfelvarrást kapott – a fény immár a tárgyak felületéről verődik vissza, ami – mint látható – jóval kevesebb zajt eredményez a képen. (Kép: unrealengine.com)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az állat, amit Darwin a legjobban gyűlölt és ami nélkül nem született volna meg A fajok eredete
Az állat, amit Darwin a legjobban gyűlölt és ami nélkül nem született volna meg A fajok eredete
Charles Darwin az HMS Beagle-en tett útjáról érdekes elgondolásokkal tért vissza Angliába, de a természetes szelekcióról szóló elméletének kidolgozásához szüksége volt egy kezdő lökésre, amit a mindössze néhány milliméteres Mr. Arthrobalanus adott meg neki.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.