Nehéz szavakat találni az OpenAI videógenerátorára

2024 / 03 / 27 / Bobák Áron
Nehéz szavakat találni az OpenAI videógenerátorára
Bár a Sora egyelőre még nem elérhető a nyilvánosság számára, az egyre nagyobb számban napvilágot látó videók alapján az OpenAI-nak leginkább azt kell valahogy megoldania, hogyan tudják majd kiszolgálni a szolgáltatásra rászabaduló hatalmas tömeget.

Sam Altman cége februárban jelentette be a legújabb fejlesztését, amely a ChatGPT-hez és a DALL-E-hoz hasonlóan egy nagy nyelvi modellen alapuló generatív mesterséges intelligencia, csakhogy ez a szövegek vagy képek helyett mozgóképeket állít elő a megadott leírásnak megfelelően.

A Sora a nyilvánosság számára még nem elérhető, ugyanakkor a fejlesztőktől már most is sorra kerülnek ki a videók, amelyek alapján az OpenAI-nak ismét sikerült valami egészen rendkívüli dolgot alkotnia. Igaz, a cég munkatársai minden bizonnyal inkább a jobban sikerült műveket osztották meg a nagyközönséggel, amelyekről nem tudhatjuk, hogy hány próbálkozásból jöttek össze, de a kiforrottságukat elnézve az szinte biztosra vehető, hogy az OpenAI videógenerátora köröket fog verni minden, a piacon jelenleg elérhető hasonló alkalmazásra.

Az eddig készült videókból nemrég a Tom’s Guide közölt nagyobb összeállítást, ami elég jól szemlélteti, mire lesz képes a modell. Bár a leírások alapján látható, hogy a Sora egyelőre nem tudja olyan szinten figyelembe venni az összes utasítást, mint mondjuk a DALL-E 3, így a végeredmény néha csak nagy vonalakban egyezik a leírással, az összkép így is lenyűgöző.

 • “Egy földönkívüli természetes módon vegyül el New York Cityben. Paranoia thriller stílus. 35mm-es film”

 • “Egy levelekből álló elefánt szalad a dzsungelben”

 • “Egy mozi előzetese, amely egy 30 éves űrhajós kalandjairól szól, aki piros színű, között gyapjú bukósisakot visel. Kék ég, sósivatag, mozis stílus, 35mm-es film, élénk színek”

 • “Korabeli felvétel Kaliforniáról az aranyláz alatt”

 • “Fotorealisztikus makró videó két kalózhajóról, amelyek egymással harcolnak, miközben egy bögre kávéban úsznak”

 • “Egy hatalmas katedrális teljesen megtöltve macskákkal. Mindenhol macskák vannak, ahová csak nézel. Egy ember belép a katedrálisba és térdet hajt a hatalmas macskakirály előtt, aki egy trónon ül.”

 • “Egy alomnyi Golden Retriever kutyakölyök játszik a hóban. A havas fejük előbukkan a hóból.”

 • “Gyönyörű, hóval borított, nyüzsgő tokiói városkép. A kamera keresztülhalad a város nyüzsgő utcáin, több embert is követ, akik a csodaszép, havas időjárást élvezik és a közeli standoknál vásárolnak. Gyönyörű cseresznyevirág szirmok szállnak a szélben, hópelyhekkel együtt.”

 • “Egy aranyos kalóz kiscica egy robotporszívón ülve közlekedik a házban.”

 • “A kamera az olaszországi Burano színes házait mutatja szemből. Egy aranyos dalmata néz ki egy ablakból egy épület földszintjén. Sok ember sétál és biciklizik a kanális melletti utcán a házak előtt.”

 • “Egy animált jelenet, amely közvetlen közelről mutat egy alacsony, szőrös szörnyet, aki egy olvadó gyertya előtt térdel. A stílus háromdimenziós és realisztikus, amelynek a középpontjában a fények és a textúrák állnak.”

 • “A kamera egy nagy halom régi televízió körül köröz, amelyek mind más-más műsort mutatnak - 1950-es évekbeli sci-fi filmet, horrorfilmeket, híreket, egy 1970-es évekbeli sitcomot stb. A helyszín egy nagy New York-i múzeum galériája.”


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.