Nem csak brutális mennyiségű római pénzérmét találtak, de ez egy eddig ismeretlen római hajóroncsra is utalhat (videó) 2023 / 11 / 12 / Felkai Ádám

Egy búvár Szardínia partjainál több mint 30 000 jó állapotú bronz- és rézérmét fedezett fel, amelyek a negyedik századból származnak. Az érméket Arzachena közelében találták, és az utóbbi évek egyik legjelentősebb numizmatikai felfedezésének tartják. A follis néven ismert érmék kiváló állapotban maradtak fenn, és a súly alapján összesen akár 50 000 darabos is lehet a gyűjtemény, így ez az egyik legnagyobb ősi érmelelet évtizedek óta. A felfedezés azért is izgalmas, mert a szakértők azt feltételezik, hogy mindez egy rejtett hajóroncs feltárásához vezethet a régióban. A vízalatti körülmények ugyanis kedveznek az ilyen tárgyak fennmaradásának. Bár hajótörést még nem sikerült a lelethez kapcsolni, az érmék mellett két füllel ellátott, keskeny nyakú kancsó is erősen utal egy ilyen lehetőségre. A helyszín további feltárása folyamatban van. (Forrás: Popular Mechanics, kép: Olasz Kulturális Minisztérium)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Milliók vakarták a fejüket, hogy hogyan jöhetett létre a fotó, amin egy nő háromféleképpen tartja a kezét
Milliók vakarták a fejüket, hogy hogyan jöhetett létre a fotó, amin egy nő háromféleképpen tartja a kezét
A megoldás pofonegyszerű, mégis nagyon nehéz rájönni.
Alvás közben is dolgozhatunk egy agyat stimuláló eszközzel
Alvás közben is dolgozhatunk egy agyat stimuláló eszközzel
A tudatos álmodást elősegítő eszközt a Neuralink agy-varrógépének tervezője segített kifejleszteni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.