Nem csak brutális mennyiségű római pénzérmét találtak, de ez egy eddig ismeretlen római hajóroncsra is utalhat (videó) 2023 / 11 / 12 / Felkai Ádám

Egy búvár Szardínia partjainál több mint 30 000 jó állapotú bronz- és rézérmét fedezett fel, amelyek a negyedik századból származnak. Az érméket Arzachena közelében találták, és az utóbbi évek egyik legjelentősebb numizmatikai felfedezésének tartják. A follis néven ismert érmék kiváló állapotban maradtak fenn, és a súly alapján összesen akár 50 000 darabos is lehet a gyűjtemény, így ez az egyik legnagyobb ősi érmelelet évtizedek óta. A felfedezés azért is izgalmas, mert a szakértők azt feltételezik, hogy mindez egy rejtett hajóroncs feltárásához vezethet a régióban. A vízalatti körülmények ugyanis kedveznek az ilyen tárgyak fennmaradásának. Bár hajótörést még nem sikerült a lelethez kapcsolni, az érmék mellett két füllel ellátott, keskeny nyakú kancsó is erősen utal egy ilyen lehetőségre. A helyszín további feltárása folyamatban van. (Forrás: Popular Mechanics, kép: Olasz Kulturális Minisztérium)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.