“Nem hamisítvány, nem átverés” – Igazi a három méteres, Las Vegas-i idegenről készült felvétel egy elismert szakértő szerint

2024 / 05 / 29 / Felkai Ádám
“Nem hamisítvány, nem átverés” – Igazi a három méteres, Las Vegas-i idegenről készült felvétel egy elismert szakértő szerint
A 2023-as eset igazi internetes szenzáció lett, amiről felvétel is készült, sőt még a rendőrség is kiszállt a helyszínre. Mostanra több szakértő is úgy véli, hogy a felvételek valósak – ezeket nem manipulálták, és bizonyíték lehet arra, hogy idegen lények járnak a Földön.

2023 nem szűkölködött az UFO-kban, de kiemelkedett ezek közül is egy eset – a Kenmore családé. Amíg ugyanis a tavalyi év jellemzően a különböző fura, repülő tárgyakkal készült videóktól volt terhelt, a Kenmore-ék a saját hátsó kertjükben egy idegen lénnyel futottak össze. Vagy legalábbis ezt állítják.

Az állítólagos incidens 2023. április 30. és május 1. között történt, amikor a tinédzser Angel és bátyja fényvillanást láttak, majd valami földet ért. A tinédzser elmondása szerint egy 2,4-3 méter (nyolc-tíz láb) magas, nagyon vékony lényt látott az udvarban, amitől pánikba esett, és bemenekült a házba. Később azonban, amikor ismét kimentek, egy targonca mögött meglátták ismét a lényt. Angel ekkor valósággal lefagyott, és úgy érezte magát, mintha alvásparalízisben lenne: a lénynek fura lábai voltak, nagy arca és szeme, valamint nagy szája, és miközben mozgott a hasa, hangosan és mélyen lélegzett.

Angel bemenekült a házba, és hívta a 911-et. Amikor a rendőrség megérkezett, Angelt újabb meglepetés érte: a rendőrök ahelyett, hogy hitetlenkedtek volna, megerősítették, hogy az egyik kollégájuk is látott korábban egy fura fénycsíkot az égen.

A rendőrök ezután a családdal együtt az udvarba mentek, ahol az egyik tiszt egy tökéletes kört szúrt ki a földben. A rendőrök testkamerái végig működtek, így az is látható, ahogy megállítják az arra haladó autósokat, és érdeklődnek valami felől, ami az égből zuhant le. Önmagában tehát már az is fura, hogy egy ilyen esetet a rendőrök ennyire komolyan vettek.

Mindez elég bizarrul hangzik, de meglepő módon, mint azt a Daily Mail írja, a Kenmore család ezen állítás kapcsán most igen komoly támogatást kapott: Scott Roder, ismert bűnügyi helyszín-rekonstrukciós szakértő, aki több nagy horderejű ügyön is dolgozott, úgy véli, hogy a videó nem átverés és nem is hamisítvány. Roder erre a következtetésre azután jutott, hogy elemezte az Angel Kenmore által rögzített felvételeket, és ezután úgy vélte, hogy ezek nem csak hitelesek, de valóban földönkívüli lényeket ábrázolnak. Mint Roder elmondta:

“Ezek az entitások… valódiak. Ott vannak. Ez nem hamisítvány. Ez nem átverés.”

Roder emellett kiemelte a felvétel 30 olyan képkockáját is, amelyen egy “fej” látható, amit valamiféle füst vesz körül – Roder szerint ez valami álcázó megoldás lehet.

Korábban a Newsnation műsorában Ben Hansen, egykori szövetségi ügynök és UFO-szakértő is úgy nyilatkozott, hogy a videón nem vette észre, hogy szerkesztették, módosították volna. Hansen emellett hangsúlyozta a család őszinte reakcióját is, amikor valaki megijedt az udvaron, ami szerinte arra utal, hogy a félelmüket nem csak színlelték. Hansen azonban azt is hozzátette, hogy amikor a család először látott egy fényes tárgyat az égen (ami valószínűleg egy meteoroid volt), annyira felzaklatta őket, hogy emiatt később könnyen félreértelmezhették, amit a kertjükben láttak. Az izgalom és az adrenalin miatt a dolgokat könnyebben láthatták szokatlannak: mintha azok valami földönkívüli jelenség lennének.

Mick West, az összeesküvés-elméletek leleplezésére szakosodott író is elég szkeptikus ezzel a sztorival kapcsolatban: szerinte a család valójában mosómedvét vagy prérifarkast a láthatott kerítés tetején, és szerinte is inkább egy meteor okozhatta a fénycsíkot és a becsapódást. Azt az Amerikai Meteor Társaság egyébként valóban megerősítette, hogy Kaliforniában, Nevadában és Utahban 21 megfigyelést regisztráltak furcsa izzásokról, ami így szintén a meteorelméletet támasztja alá West szerint.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Újraírták a Tejútrendszer történetét
Újraírták a Tejútrendszer történetét
Nem először történt ilyen és lehetséges, hogy további elemzések után tovább tisztul a kép a galaxis múltját illetően.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.