Nemsokára önvezető villamos indulhat Moszkvában

2020 / 09 / 22 / Justin Viktor
Nemsokára önvezető villamos indulhat Moszkvában
Az önvezető autóiról is ismert orosz Yandex vállalat nemsokára önvezető villamosjáratokat indíthat Moszkva utcáin. A projektet támogatja a város polgármestere és a közlekedési hatóságok is. A statisztikák szerint a balesetek 70 százaléka elkerülhető lenne, ha az "emberi faktort" ki lehetne iktatni a közlekedésből.

A Yandex névre hallgató orosz vállalat Moszkva közlekedési főosztálya megrendelésére, a moszkvai polgármester támogatásával fejleszti ki új vezető nélküli villamosát – írta a Tjournal. Makszim Likszutov a moszkvai közlekedési főosztály vezetője elmondta: 

“A fejlesztés lehetőséget nyújt arra, hogy heti hét napon át, napi 24 órában járjon a villamos és szigorúan betartsa a menetrendet.”

Moszkvában jelenleg közel ötszáz önvezető jármű fut az utakon, ötmillió kilométer körüli összes menetteljesítménnyel. A minisztérium közleménye szerint az új villamosokkal csökkentik a költségeket és növelik az utasbiztonságot.

“Mindezek a pozitív hatások fontosak számunkra. Moszkva polgármesterének nevében továbbra is támogatjuk az új technológiákat, és hamarosan a moszkvai kormány a Yandexszel együtt megkezdi az első pilóta nélküli villamos tesztelését. A jövőben elektromos közlekedés indulhat a város körül” - tette hozzá Maxim Liksutov.

A Yandex  2017 tavaszán már bemutatta önvezető taxiját, ezek a járművek ma Moszkvában és a tatárföldi épülő Innopoliszban közlekednek. A Yandex egyelőre azt tervezi, hogy a helyi piacra koncentrál, ahol úgy gondolják, hogy jobb munkát tudnak végezni, mint a Waymohoz hasonló nemzetközi óriások. Az orosz mérnökök úgy gondolják, hogy jobb térképeket készíthetnek, és sokkal jobban ismerik a helyi viszonyokat.

(Kép: Yandex)


 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.