Kedves nagyi, most van itt az ideje, hogy kipróbáld a Netflixet vagy az HBO Gót. Így kell

2020 / 03 / 15 / Pőcze Balázs
Kedves nagyi, most van itt az ideje, hogy kipróbáld a Netflixet vagy az HBO Gót. Így kell
Nem, nem arról van szó, hogy ne örülnénk, amikor karácsonyra DVD-t kapunk tőled. Amikor azt mondjuk, hogy már alig tudjuk min lejátszani, nem bántani akarunk, csak tényleg rég kapcsoltuk be a lejátszót. Nem, nem a filmnézést untuk meg, egyszerűen már mindent streamelünk. És most, hogy itt ez az egész otthonmaradósdi, itt az ideje, hogy te is végre kipróbáld. Nem kerül semmibe. Tényleg.

Tudjuk, hogy óriási a DVD gyűjteményed, és tudjuk, hogy minden kedvencedet szereted a polcon látni, rendező szerinti ábécérendben. De a következő hetekben lehet, hogy még azokra is rá fogsz unni. Amúgy a Netflix is DVD áruházként és kölcsönzőként kezdte, a 90-es évek végén, csak mindent postán csináltak. Itthon nem működött a szolgáltatás, de az USÁ-ban népszerű volt: kinéztél magadnak egy filmet, megkaptad a lemezt, egyszerre több is lehetett nálad, aztán ha elérted a maximumot, akkor kérhettél csak újat, ha visszaküldtél egyet. Nagyon kényelmes és nagyon újszerű volt, akkor - de aztán 2010-ben ők is felismerték, hogy a streamingé a jövő. Ne forgasd a szemed, hogy tőlünk is mindig ezt hallod. Látom, ahogy forognak a szemeid. Na, hagyd abba és olvass tovább.

Mára a Netflix a világ egyik legnagyobb filmes, videós cége.

És nem csak azért, mert országonként öt-hatezer film és sorozat érhető el náluk. Néhány éve ők maguk is gyártanak, a House of Cards (bocs, Kártyavár), amiből annyit idézgettünk, is náluk készült. Nyertek már mindenféle díjat, Oscart is. Több mint 150 millió előfizetőjük van, és ne gyere azzal, hogy a legyek szerint mi a népszerű, mert akkor azt mondom, hogy simán ki tudod próbálni ingyen, aztán meglátod, ízlik-e. 30 napig tudod próbálgatni a Netflixet, regisztrálj a netflix.com-on, válaszd ki az alap díjcsomagot, az bőven elég lesz. A hitelkártyád adatait így is meg kell adnod, sőt, tíz forintot is levonnak majd, hogy leellenőrizzék, hogy nem kamuzol. Tudom, szomorú, hogy itt tart a világ. Mindenesetre azt ígérik, hogy szólnak, mielőtt lejárna az ingyenes hónapod. Utána már csak ki kell választanod, hogy min nézed majd a filmeket, és segítenek beállítani. Ezután, ha választasz a kínálatukból pár filmet, ami tetszik neked, meg fogják tudni tippelni, hogy mit érdemes ajánlani neked. Híresen jók ebben. Mint a tékás a ház aljában, amikor még volt téka a ház aljában. Vagy bárhol.

Belejöttél? Akkor jöhet az HBO Go!

Az HBO-t nyilván nem kell bemutatni, kódolatlan hétvégéken nálunk préselődött a tévé elé a fél osztály. És igen, ők már régóta léteznek, mármint az HBO, és igen, még mindig lehet fogni kábeltévén is, de még szerintük is a streaming a jövő. Megint a szemforgatás, légyszi, hagyd abba. Náluk kicsit másak a szabályok, kevesebb a film, de arra büszkék, különösen a saját dolgaikra, amikből a régiek is fent vannak: még a Sopranos meg a Kaliforgia is. A regisztráció pont olyan egyszerűen megy, ugyanúgy kell a kártyád, de ami fontos, hogy csak hét napig működik a próbaidőszak, utána jön a havidíj.

Igen, ha újra visszatér minden a normálisba, akkor megint kapsz tőlünk DVD-ket és megint vehetsz majd nekünk is. Nem dobjuk ki a lejátszót. Legfeljebb, ha te kidobod a tiédet, mert annyira bejött ez az egész.

(Fotó: Pixabay)


Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Úgy még a Skynetből sem lesz semmi, ha az egész modell még a világhódítás előtt összeomlik.
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.