Nevet vált a Telenor: Yettel néven folytatják márciustól

2022 / 01 / 27 / Bobák Áron
Nevet vált a Telenor: Yettel néven folytatják márciustól
Az egykor Pannon GSM néven indult szolgáltató 12 év után ismét megváltoztatja a nevét és a logóját is.

Ahogy arról a Telex beszámolt, a 2010 óta Telenor Magyarország Zrt. néven működő vállalat március 1-től már Yettel Magyarország Zrt. néven lesz jelen a hazai piacon, ezzel együtt pedig egy teljes arculatváltást is végrehajtanak, aminek eredményeképp a megszokott kék színt a lime és egy sokkal sötétebb kék fogja váltani.


A Yettel új színei és logója (Fotó: Telenor)

A Telenor közleménye szerint a névváltással kapcsolatban az ügyfeleknek nincs további teendője, az sem a telefonszámokat, sem a szerződések tartalmát nem érinti, ahogy az eddig ismert ügyfélszolgálati számok is használhatók lesznek. Ugyanakkor a MyTelenor applikációt március 1-től a Yettel alkalmazás fogja váltani, erről az ügyfeleket az alkalmazáson keresztül értesítik majd.

A Telenor utoljára 2010-ben váltott nevet, miután a cég az állami kézben levő norvég távközlési vállalat tulajdonába került, és a mostani névváltásra is hasonló okokból került sor: a Telenor 2018 óta a cseh PPF Group, kisebb részben pedig a magyar állam tulajdonában van, így időszerű volt, hogy a nevükben is elszakadjanak a korábbi tulajdonostól.

Magyarországon a Pannon GSM volt az első mobilszolgáltató a piacon, amit az Antenna Hungária, a MOL, a Videoton, a Wallis Holding, valamint a dán, a finn, a holland és a norvég állami telefontársaságok alapítottak meg, és 1994. március 26-án kezdte meg a működését. Később a tulajdonosok fokozatosan kiszálltak a cégből, amelyben a norvég Telenor szerezett száz százalékos részesedést.

Az NMHH legfrissebb mobilpiaci jelentése szerint a Telenor 2021 második negyedévében 26,8 százalékos részesedéssel a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató volt a magyar piacon a hívásforgalmat bonyolító SIM-kártyák száma alapján, míg az internetforgalmat bonyolító SIM-kártyák száma alapján 27,3 százalékos részesedéssel a második helyen álltak a Magyar Telekom mögött. A cégnek 2019-es adatok szerint mintegy 3,1 millió előfizetője van Magyarországon, a hazai piac mellett Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában és Szerbiában is érdekelt PPF Group pedig összesen több mint 18 millió felhasználóval rendelkezik.

(Borítókép: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.