New World Order? Az már nem menő. Most Great Reset van!

2020 / 12 / 03 / Rácz Tamás
New World Order? Az már nem menő. Most Great Reset van!
A leggazdagabb, legbefolyásosabb emberek egy nagy újraindítást terveznek a világgazdaság számára. És ez nem kamu!

A titokzatos háttérhatalom szándékai egy Új Világrend kialakítására már egy évszázada kedvelt téma az összeesküvés-elméletek gyártói és rajongói számára. A New World Order folklórjában ki-ki megtalálhatja magának kedvenc motívumát a kis szürke idegenektől a gyíkembereken át gyakorlatilag bármelyik nagyhatalmú politikus vagy gazdag üzletember titkos szándékáig. A lényeg: a gonosz szándékokkal vezérelten felépülő globális világ, ahol minden ember egy rejtélyes kis csoport rabszolgája.

2020 viszont végre hozott nekünk valami sokkal kézzelfoghatóbbat: a Great Resetet. A Nagy Újraindítás nem összeesküvés-elmélet, hanem egy nagyon is valóságos kampány, amely ténylegesen a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb embereitől indul. Bizonyára mindenki hallott már a Világgazdasági Fórumról (WEF), erről a svájci székhelyű szervezetről, melynek célja saját alapszabályuk szerint "a világ általános helyzetének javítása az üzleti, politikai, tudományos és egyéb területek vezetőinek megnyerésével globális, regionális és ipari fejlesztési ügyeknek".

Idén májusban a WEF igazgatója, Klaus Schwab mérnök-közgazdász professzor és Károly herceg, a brit trónörökös bemutatta a szervezet tagjainak egy új kampány, a Great Reset főbb elképzeléseit, mely szerint itt az ideje a világ kapitalista gazdaságát átállítani egy új pályára a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjainak hangsúlyosabb figyelembe vételével. A program meghirdetését nagyrészt a koronavírus-járvány inspirálta.

A kampány kidolgozói úgy látják, a COVID-19 ráébresztette az emberiséget a megszokott hétköznapi életmód törékenységére és arra, hogy ha egy kényszerhelyzetben igen gyorsan ilyen nagy változásokat is el tudunk fogadni, képesek lehetünk arra, hogy a fenntarthatósággal, a földi ökoszisztéma megvédésével kapcsolatos nagy gazdasági változásokat is meg tudjuk valósítani. A Great Reset legfőbb feladata, hogy a gazdasági vállalkozásokban kialakítsa a világ sorsa iránti felelősség érzetét .

A Great Reset ötletét, elvi alapvetéseit világszerte több vezető politikus is támogatta, köztük Joe Biden, az USA hamarosan hivatalba lépő új elnöke, de említhetjük Boris Johnson brit vagy Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt is. Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának elnöke is a program támogatója, ami nem meglepő, hiszen az Unió fenntarthatósági programja, a European Green Deal abszolút passzol a Great Reset elvi alapvetéseihez. Von der Leyen egyébként egy WEF-konferencia előadójaként hosszasan beszélt is a témáról.

Bár a program részleteit a WEF csak a januárban esedékes nagygyűlésén tárja a  tagok elé, már világszerte petíciók indultak ellene és a Great Reset az összeesküvés-elméletek mitológiájába is pillanatok alatt beépült. (A háttérhatalom direkt szabadította rá a koronavírust a világra, hogy a megszeppent emberekre a Great Reset programját ráerőltetve végre megvalósítsa az Új Világrendet.)

Akit részletesebben érdekel a Great Reset kezdeményezés, a WEF weboldalán számos háttéranyagot, rögzített konferenciabeszélgetést, cikket, cikkajánlót talál a témában. Ezek talán nem olyan érdekesek, mint az összeesküvés-elméletek, de aki komolyan érdeklődik az iránt, miként képzelik el a COVID utáni életet, gazdaságot a világ legbefolyásosabb emberei, itt első kézből tájékozódhat a szándékaikról és tisztább képet kap, mintha a konteók mocsarában cuppogva próbálja megfejteni, mit is hoz majd a jövő.

 

Kínában épül a tökéletes okosváros, ami mindent tud a lakóiról A Terminus AI Cityben robotok lesik a lakók minden kívánságát, a helyiségek pedig arra is képesek, hogy az eseménynek megfelelően átrendezzék magukat. A város egy igazi, digitális utópia, persze csak azoknak, akik nem bánják, ha a mesterséges intelligencia minden egyes mozdulatukat nyomon követi.

"Ami illegális offline, annak illegálisnak kell lennie online is" - egységes törvényekkel nyirbálja meg az EU a nagy tech cégek hatalmát A várhatóan jövő héten bemutatásra kerülő Digitális Szolgáltatások Törvény döntő hatással lesz az Európai unió digitális működésére, elsősorban a nagy technológiai platformok kötelezettségeinek szabályozásában.

Újabb Black Friday, újabb arcon csapás a bolygónak A járványkorlátozások miatt a 2020-as Black Friday sok szempontból teljesen másként alakult az elmúlt évekhez képest. A fast fashion népszerűsége azonban úgy tűnik megingathatatlan. Ez pedig nagyon rossz hír a Földnek.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.