OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival

2023 / 11 / 30 / Felkai Ádám
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
Az Office of Global Access (OGA) – a CIA egyik szárnya – 2003 óta központi szerepet játszik az idegen űrhajók begyűjtésében – állítja több forrás is. Eddig legalább kilenc „nem emberi járművet” talált meg az Egyesült Államok kormánya világszerte, melyekből néhány tönkrement ugyan, de kettő teljesen sértetlenül került elő.

Évtizedeken át a CIA egyik szárnya, az Office of Global Access (OGA) szervezte meg állítólag a lezuhant UFO-k visszakeresését világszerte, amint azt több névtelen forrás közölte a Daily Mail-lel. Ezek a bennfentesek azt állítják, hogy az Egyesült Államok kormányának az OGA közreműködésével 2003 óta legalább kilenc „nem emberi járművet” sikerült visszaszereznie, amelyek közül néhány megsérült ugyan a zuhanás következtében, kettő viszont teljesen sértetlenül került elő.

Az állítólagos UFO-kereső küldetéseket ismerő források szerint az OGA, amely a CIA Tudományos és Technológiai Igazgatóságának része, valamiféle rendszert alkalmaz az álcázott UFO-k észlelésére.

Az elmondások alapján az OGA ezt követően különleges katonai egységeket küld a lezuhant vagy leszállt járművek begyűjtésére. A korlátozott globális területekhez való hozzáférésről ismert OGA a bennfentesek szerint nemcsak a hagyományos küldetéseket irányította (pl. lezuhant műholdak, katonai eszközök visszaszerzése), hanem az UFO-k titkos visszaszerzését is, majd ez utóbbiakat gyorsan áthelyezte a hadseregtől magánkézbe a titoktartás érdekében. Mivel ez utóbbi szervezeteket nem kötelezik a törvények a részletes dokumentálásra.

Chuck Schumer, a szenátusi többség vezetője törvényjavaslatot terjesztett elő, amelyet később el is fogadtak, és amely lehetővé teszi „ismeretlen eredetű, visszanyert technológiák és a nem emberi intelligencia biológiai bizonyítékainak” nyilvánosságra hozatalát.

OGA

2016 decemberében a National Archives and Records Administration (NARA) által közzétett dokumentumokból kiderült, hogy a Globális hozzáférési Hivatal (OGA) a CIA 56 irodájának egyike. Az OGA főnöke és helyettese a teljes hírszerző ügynökség 286 igazgatói szintű tisztviselője közül kettő. A CIA által 2015 októberében közzétett besorolatlan szervezeti diagram az ügynökség „Tudomány és technológia” szárnyán belüli kilenc iroda közé sorolta az OGA-t.

Jeffrey Richelson, a néhai CIA-szakértő az ügynökségről szóló, 2016-os könyvében azt írta, hogy az OGA 2003-ban indult. Richelson idézte a CIA leírását, amely az OGA-t olyan entitásként jellemezte, amelynek célja, hogy “egyesítse az elemzést, a technológiát és a szakmaiságot, hogy a legnehezebb célpontokat támadják, és világszintű begyűjtőképességet biztosítsanak”.

Ez utóbbi furán hangzó kitétel, tehát a globális “begyűjtőképesség” arra utal, hogy az OGA onnan is képes eszközöket visszaszerezni, ahová Amerika hivatalosan nem is juthatna el – például az ellenséges vonalak mögül.

A különleges erők szerepe

A Daily Mail-nek nyilatkozó két forrás szerint ezen cél biztosítása érdekében az OGA együttműködik a különleges műveleti erőkkel, köztük a SEAL csapatokkal vagy a Delta Force-szal, amelyek a Pentagon Közös Különleges Műveleti Parancsnoksága (JSOC) alatt működnek, valamint olyan nukleáris fegyverekkel foglalkozó szakértőkkel, mint a Nukleáris Vészhelyzeti Támogatási Csoport (NEST) a lezuhant vagy leszállt azonosítatlan vízi járművek visszaszerzése érdekében. Egy forrás azonban, aki ismeri a Kongresszusnak készült, az állítólagos UFO-visszaszerzésekkel kapcsolatos összefoglalókat, azt állította, hogy a NEST nem vett részt ezekben a műveletekben, amely állítást az ügynökség szóvivője is megerősített.

A Daily Mail kérdésére válaszolva a JSOC szóvivője írásos nyilatkozatot adott, amelyben kijelentette:

“Nincs semmim az Ön számára ezzel kapcsolatban.”

A SEAL-csapat egy korábbi tagja azonban elismerte a lapnak, hogy részt vett a CIA által koordinált, nagy értékű ellenséges fegyverek visszaszerzésére irányuló hadműveletekben, és megjegyezte, hogy a bajtársai részt vettek olyan küldetésekben, amelyek során látszólagosan nagyon fejlett technológiát kerestek – amely ugyanakkor nem feltétlenül földönkívüli technológia volt.

Az ex-SEAL operátor megerősítette a Daily Mail-nek, hogy a CIA által irányított, fontos technológiák visszaszerzésére irányuló küldetések a különleges erők bevetésével “biztosan történnek”. Ez önmagában természetesen nem jelenti, hogy ilyen műveletek során valóban begyűjtöttek volna nem emberi technológiát is.

Mi történik a roncsokkal?

A bennfentesek szerint az UAP-ok roncsai vagy anyagi maradványainak a begyűjtését követően a CIA-iroda gyakran átadja azokat elemzés céljából űrrepülési magánvállalkozóknak. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy az anyag kikerüljön a szigorú kormányzati ellenőrzések alól, és ehelyett részesüljön az üzleti titkokat megillető védelemből.

Amint az egyik forrás, aki ennek kapcsán részleteket is megosztott a Kongresszussal, a Daily Mail-nek kifejtette:

“A CIA a portfóliómenedzser vagy tulajdonosa az UAP begyűjtési műveleteknek.”

A roncsokkal két dolog történhet a nyilatkozatok szerint: ha tartalmaznak radioizotópokat, akkor az Energiaügyi Minisztérium Nemzeti Laboratóriuma vizsgálja ezeket, ha nem, illetve amennyiben épségben maradt járművekről van szó, úgy ezek a repülőgép-védelmi ipar vállalataihoz kerülnek.

Számos forrás beszélt arról is, hogy az ezekben a programokban részt vevő személyek nem biztos, hogy tudatában vannak annak, hogy nem emberi eszközökkel foglalkoznak, tekintettel a fokozott biztonsági intézkedésekre és az információk e szigorúan titkosított kezdeményezéseken belüli felosztására.

Miért nem tud senki semmit?

Ha mindez igaz, úgy azért ismerik csak relatíve kevesen ezeket a programokat, mert egyrészt ezek gyorsan kikerülnek az állami fennhatóság alól, másrészt olyan szinten felosztják a munkafázisokat, hogy az ezt elemző szakemberek mindegyike sem tudja feltétlen, hogy min is dolgozik éppen. Mindez pedig kiegészül – pontosabban erre épül rá egy példátlan mértékű titoktartás.

Ez utóbbira példa, hogy 2021-ben a szenátusi többség néhai vezetője, Harry Reid elomondta a New Yorker-nek, hogy a Lockheed Martin, a vezető védelmi vállalat azon magánvállalkozók közé tartozik, akikre potenciálisan földönkívüli roncsokat bíztak.

Reid, az úgynevezett „Gang of Eight” tagja – ami magyarul kábé nyolcak bandáját jelenti, de ez nem egy Tarantino-film gonosztevőire vonatkozik, hanem a vezető törvényhozók olyan válogatott csoportjára, akik hozzáférnek a rendkívül bizalmas információkhoz, amelyek túl érzékenyek ahhoz, hogy akár a Kongresszusban széles körben ismerjék őket. Reid pedig azt az információt hozta nyilvánosságra, hogy évtizedek óta tudomása van arról, hogy a Lockheed birtokában vannak ilyen visszaszerzett anyagoknak.

Befolyásos pozíciója ellenére azonban még Reid is akadályokba ütközött az állítólagos programok kapcsán. Ahogy a magazinnak elmagyarázta:

“Emlékszem, megpróbáltam megszerezni a Pentagon titkos engedélyét, hogy elmenjek megnézni a dolgokat. Ezt nem helyeselték.”

Magyarán nyolcak bandája ide vagy oda, a magánvállalatok titkaihoz még Reid sem fért hozzá.

Hol tart az UFO-törvény?

A szenátus vezetője, Schumer támogatott tehát egy olyan törvényjavaslatot, amely egy elnöki szintű jogosítványokkal rendelkező felülvizsgálati testület létrehozásáról szól, amelynek célja az Egyesült Államok kormánya által birtokolt nem emberi járművek vagy akár biolgiai anyagok feltárása és akár titoktartáson kívül helyezése.

A törvény megkövetelné minden kormányzati szervtől, hogy átadja az „ismeretlen eredetű technológiák és a nem emberi intelligencia biológiai bizonyítékait” egy szakértői testületnek, amely ezután dönthet úgy, hogy nyilvánosságra hozza az információkat.

A Szenátus már megszavazta Schumer törvényjavaslatát, ha pedig ezt a Képviselőház is elfogadja, úgy mindez a 2024-es évi katonai kiadásokról szóló törvény módosításaként hatályba lép.

A NewsNation értesülései szerint viszont akadnak pletykák, melyek alapján már most folyik ennek a tövénynek a jelentős felhígitása – különös tekintettel arra, hogy minden NHI-technológiát és biológia mintát, amely magánszervezetekhez került, át kell adni az amerikai kormánynak. Az NHI a tervezetben a Non-human intelligence – vagyis a nem emberi intelligencia rövidítése.

Annak ellenére, hogy a tervezet nagyon erős kétpárti támogatást élvez, vele szemben az ellenállást jelenleg Michael Turner republikánus politikus vezeti. A NewsNation ennek kapcsán röviden meg is szólaltatta a politikust, aki szerint a tervezet el fog bukni, de azt tagadta, hogy ő aktívan ezen tervezet ellen dolgozna – szerinte csak egyszerűen rosszul fogalmazták meg az egészet.

Mások szerint a tervezetnek lesz egy szenátusi és egy képviselőházi változata, és a végleges változat e kettő elegyéből születik majd meg.

(A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay/tprzem)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az amerikai Légierő a nukleáris erejét demonstrálta
Az amerikai Légierő a nukleáris erejét demonstrálta
De elmondásuk szerint nem a világban zajló jelenlegi események miatt. A Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakétát természetesen robbanófej nélkül indították.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.