Okostelefon, de figyelemelterelés nélkül – ezt ígéri a minimalista Minimal

2024 / 01 / 27 / Felkai Ádám
Okostelefon, de figyelemelterelés nélkül – ezt ígéri a minimalista Minimal
A többségünk telefonfüggő – ezen nincs mit szépíteni. Azonban egy új készülék, amely egy e-olvasó és a szépemlékű Blackberry szerelemgyerekének tűnik, épp ezen segítene. Tényleg az a jövő, hogy éljünk többet és telefonozzunk kevesebbet?

Ismerős az érzés, hogy csak az időt szeretnénk megnézni a telefonunkon, de mire észbe kapunk, már vagy öt alkalmazást feltúrtunk, és zsebre raktuk a készüléket, és továbbra sincs fogalmunk arról, hogy hány óra? Az okostelefont sokan és sok irányból lehet definiálni, de az egyik lényege éppen az, hogy ez egy reklámgép – egy eszköz amit arra találtak ki, hogy minden éber pillanatunkban megpróbáljon eladni nekünk valamit, de legalábbis konokul megkaparintani a figyelmünket. A probléma észlelése a gyógyuláshoz vezető első lépés, és a Minimal névre hallgató okostelefon akár gyógyszer is lehet ezzel a civilizációs addikcióval szemben.

Az eszközről nem sokat tudni jelenleg, csak annyit, hogy a letisztult dizájn egyszerre idéz egy elegánsabb e-könyvolvasót, valamint a régi Blackberry készülékeket. A vállalat vezérigazgatója, Andre Youkhma, a Redditen osztott meg néhány további információt, amit aztán a New Atlas rendezett cikké.

A Minimal ezek alapján egyedülálló, monokróm E Ink kijelzővel, kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, amely egyszerre biztosítja az energiahatékonyságot és a szem kényelmét. Ez a kijelző egy 4000 mAh-s akkumulátorral párosulva lenyűgöző négynapos használati időt ígér, gyors töltési lehetőségekkel. A képernyő alatt egy teljes QWERTY billentyűzet található, amelyet a gépelési pontosság fokozására terveztek.

A telefon a legújabb Android-verzión alapuló MnmlOS rendszeren működik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a Play Áruház elérését további alkalmazások letöltéséhez. A Minimal azonban nevéhez hűen a zavaró tényezők csökkentésére összpontosít, és ezért mindössze olyan alapvető kommunikációs funkciókkal van felszerelve, mint a hívások, SMS-ek és e-mailek, valamint a modern szükségletekhez, például a navigációhoz és a telekocsi-megosztáshoz szükséges alapvető alkalmazások bizonyos választékával. Természetesen a munkához szükséges eszközök, köztük a naptár és a jegyzetek alkalmazások is elérhetők lesznek.

A Minimal telefonon a szórakoztatás szándékosan egyszerű, és a tényleges relaxációt segíti. A készülék támogatni fogja a Wi-Fi- és Bluetooth-kapcsolatot, és esélyesen 5G-képességekkel is rendelkezni fog. A felhasználók a YouTube-on és a helyi tárhelyen keresztül élvezhetik a zenét, viszont a videólejátszás minőségét már az E Ink kijelzője némileg ronthatja. Tovább funkciók esetén pedig éppen azt mérlegelik a fejlesztők, hogy érdemes-e ezeket integrálni a telefonba – ezek közé tartozik az Android Auto kompatibilitás, az érintés nélküli fizetés és az integrált kamera. Ezekkel kapcsolatban később érkeznek a részletek.

Az adatvédelemmel kapcsolatban Youkhma kijelentette, hogy az adatgyűjtés szigorúan a funkcionalitást szolgálja, nem pedig a reklámozást, és a cég vállalja a rendszeres biztonsági frissítéseket is. A várhatóan legalább öt évig támogatásban részesülő telefon operációs rendszer frissítéseket is kap majd.

A készülék fizikai valójában még nem áll rendelkezésre, de csinos renderképek már láthatóak róla. Kiderült az is, hogy a telefon 120 x 72 x 10 mm-es dizájnját mostanra véglegesítették, és egy vezető gyártó vizsgálja a termelési lehetőségeket.

A Minimal a tervek szerint február elején indítja el közösségi finanszírozási kampányát, és 400 USD körüli (ez körülbelül 140 ezer forint) javasolt kiskereskedelmi árról lehet tudni, de a korai támogatók kedvezményes áron juthatnak hozzá a készülékhez. A várólistára a cég honlapján keresztül csatlakozhatnak az érdeklődők.

(Kép: tryminimal.com)


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.