Októberben Minneapolis felett egy lebegő, színváltós, medúzaszerű objektumot észleltek

2022 / 12 / 21 / Felkai Ádám
Októberben Minneapolis felett egy lebegő, színváltós, medúzaszerű objektumot észleltek
Az AARO, az UFO-kat vizsgáló hivatal jelenleg is több száz, 1996 és 2022 közötti észlelést dolgoz fel. Nem kizárt azonban, hogy még korábbi eseteket is feldolgoznak.

2022. október 7-én bejelentés érkezett egy azonosítatlan légi jelenségről (UAP) villogó zöld, piros és kék fényekkel, amelyet a La Crosse Tower (LSE) légiforgalmi irányítás figyelt meg – számol be róla a Black Vault anonimitásukat megőrző tisztviselőkre, valamint a Szövetségi Légügyi Ügynökségtől (FAA) kikért adatokra hivatkozva.

A medúzaszerű UAP nyugat felé haladt az észlelés idején. Az LSE jelentése szerint a radaron a tárgyat La Crosse-tól 8 kilométerre délre érzékelték. A beszámolók szerint a tárgy nagy volt, és a színe vörös, kék és zöld között váltakozott, és egy medúzára emlékeztet. A légi-irányítás kifejezetten erős radarjeleket fogott, de azt nem tudták megerősíteni, hogy az eszköz drón volt – bár azt hozzátették, hogy a drónok jellemzően nem jelennek meg elsődleges célpontként az érzékelőkön. Összességében a következők derültek ki a radarjelekből:

  • A ZMP szektor egy adott területet vagy régiót jelöl, amelyet egy radarrendszer figyel – ebben a szektroban a radarrendszer erős jelzést észlelt, amelyet a képernyőn lévő keresztek jelöltek.
  • Az erős jelzés valószínűleg azt jelezte, hogy a ZMP szektorban egy vagy több tárgy volt.
  • A képernyőt egyébként elborították a keresztek, ami több tárgy jelenlétét vagy lehetséges zavarást jelezhetett.

A fenti eset valószínűleg bekerül azon incidensek közé, amelyeket az AARO éppen vizsgál, és amelyekről a közeljövőben részletes jelentést kap a Kongresszus, valamint a nyilvánosság is. Mindezek előtt azonban december 16-án sor került egy sajtótájékoztatóra is (a leirat itt olvasható), amelyből előzetesen több érdekesség is kiderül.

A fenti leiratot leközlő Black Vault egyébként kapott meghívót az eseményre, amelyen telefonos kapcsolat útján vett részt, de a lap a kérdéseire nem kapott választ. A sajtótájékoztatót két hivatalnok tartotta: Ronald Moultrie, az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumától és Dr. Sean Kirkpatrick, az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) vezetője. Kezdjük gyorsan azzal, hogy mi az AARO: Az AARO egy új hivatal az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumán belül, amely az azonosítatlan légi jelenségekről (UAP) kapcsolatos jelentések dokumentálására, összegyűjtésére, elemzésére és lehetőség szerint megoldására irányuló ügynökségek közötti erőfeszítések vezetéséért a felelős. Az UAP-ok közé tartoznak a levegőben, a földön, a tengerben és az űrben előforduló jelenségek. Az AARO-t 2021 júliusában hozták létre, és tehát Dr. Sean Kirkpatrick vezeti. Az AARO célja az adatgyűjtés javítása, a jelentéskészítés és a személyzet képzésének erősítése, valamint az ügynökségközi partnerek erőforrásainak teljes kihasználása az UAP-jelenség által támasztott kihívások kezelésére. Az AARO saját bevallása szerint elkötelezett az átláthatóság és az elszámoltathatóság mellett is, és rendszeresen tájékoztatja a Kongresszust az UAP-jelentésekkel kapcsolatos erőfeszítéseiről, valamint a lehető legtöbb információt megosztja a nyilvánossággal.

Mint ismert, az AARO elődje korábban összeállított egy (részben) nyilvános jelentést 144 esetről, az AARO most azonban több száz esetet vizsgál – mint a beszélgetés során kiderült, a vizsgált incidensek száma 400-nál több, de nem sokkal. Azt mindkét tisztviselő hangsúlyozta, hogy jelenleg még nagyon a vizsgálat elején tartanak, de amit az adatfeldolgozás ezen korai szakaszában látnak, azok a következőek: nincs támadhatatlan bizonyíték arra, hogy egy másik bolygó technológiai civilizációja kereste volna fel a bolygót. Habár az UAP terminológiáján szándékosan változtattak – a korábbi unidentified aerial phenomena változott unidentified anomalous phenomena-vá – épp azért, hogy a rövidítés ne csak a légi, de mindenféle eszközt, így a több médiumban is utazni képes eszközt is magába foglalja, ez utóbbira, tehát a mind a vízben, levegőben és esetleg az űrben közlekedő eszközre sem találtak bizonyítékot még. Akad azonban bizonyíték rendkívül fejlett repülési tulajdonságokkal („érdekes repülési dinamikával”) rendelkező eszközökre, de itt egy sor egyéb magyarázatot (érzékelők hibája, optikai illúzió) ki kell még zárni.

Újságírói kérdésre elhangzott az is, hogy az eddigi feldolgozottság mellett, a hivatal tudomása szerint az USA nem raktároz semmiféle idegen technológiát vagy tárgyi bizonyítékot, ellenben 1996-ig visszamenőleg rengeteg rendezetlen irat és dokumentum áll rendelkezésre, amit még mind át kell nézni.

Kiderült az is, hogy épp az elnöki aláírásra vár a National Defense Authorization Act – ami az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának éves költségvetési törvénye. Ez a törvény meghatározza a Védelmi Minisztérium költségvetését, a védelmi kiadásokat, valamint a hadsereg, a légierő, a haditengerészet és a légvédelmi erők tevékenységét. Az NDAA évente megújításra kerül, és ez egy, az amerikai kongresszus által megszavazott törvény. Az idei törvényben pedig az AARO felhatalmazást kapna az 1996-nál jóval régebbi, konkrétan 75 évre visszamenőleg az érintett esetek tanulmányozására.

Dr. Kirkpatrick az elmondása szerint ezzel egyelőre nem foglalkozik, megvárja, hogy a törvény tényleg elfogadásra kerül-e. Ebben az esetben azonban hatalmas feladat lesz a történelmi adatok átvizsgálása is.

(A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay/KELLEPICS)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Lebomlik-e a proton vagy sem? A kérdésre a válasz egyesítheti a fizika két ellentétes elméletét, és erre bizonyítékot a Hold mélyén találhatunk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.