Önállóan működő, érintőképernyős mikroszámítógépek alkotják a Rubik-kocka futurisztikus utódját

2022 / 06 / 28 / Palotai Nándor
Önállóan működő, érintőképernyős mikroszámítógépek alkotják a Rubik-kocka futurisztikus utódját
A tabletek és a klasszikus Rubik-kocka tulajdonságait egyesítő, programozható kütyü eddig még sehol nem látott, teljesen újszerű játékmechanikával kecsegtet.

Csak nem fél évszázada, hogy töretlenül a világ egyik legnépszerűbb logikai játéka Rubik Ernő találmánya, a Rubik-kocka. A ma már klasszikusnak számító játékból számtalan variáns létrejött, legyen szó a klasszikus 3x3-as helyett 2x2-es, vagy 4x4-es, vagy még több egységből álló kockákról, vagy akár teljesen más formájú, például piramis alakú verzióról, de volt, aki elkészítette a már önmagát kirakó verziót is. A WOWcube feltalálói azonban ennél egy kicsit még tovább mentek: a startup alternatív Rubik-kockája egy olyan 2x2-es verzió, mely a klasszikus logikai játék tulajdonságait egy tabletével egyesíti, létrehozván ezzel Rubik találmányának cyberpunk utódját – szúrta ki a YankoDesign.

A WOWcube egy olyan verziója a Rubik-kockának, melyet nem csak forgatással lehet kirakni, de a kijelzőinek köszönhetően az érintésre, illetve a gyorsulásmérőjének és giroszkópjának köszönhetően a rázásra is reagál. A 2x2-es kocka 8db ugyanolyan felépítésű, saját processzorral és érintőképernyőkkel ellátott kockából áll, melyeket mágnesek segítségével kötnek össze, és tartanak egyben.

Az összesen 24 db kijelző egyenként 240x240-es felbontással rendelkezik, azaz összesen 5760x240 pixelnyi képanyagot tud megjeleníteni. Az eszköz fel van szerelve egy lítium-ion akkumulátorral is, mely egy feltöltéssel 5 órányi játékot tud biztosítani.

A futurisztikus Rubik-kockára már vagy fél tucat applikációt programoztak a fejlesztői, ezek között megtalálhatók klasszikus játékok újragondolt verzióitól elkezdve, az ébresztőórát vagy naptárat helyettesítő (netalán egyesítő) appokon át, a atunlásra szánt alkalmazásokon keresztül egészen a kockából dísztárgyat varázsoló elgondolásokig. A WOWcube ezen felül lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra is, hogy saját maguk programozzanak különböző játékokat vagy appokat a kockájukra.

(Fotó: WOWcube)

Bárkiből profi sakkozót farag ez a high-tech sakktábla A készítők szerint a ChessUp több millió stratégia elemzésével számítja ki az ideális lépéseket, és ezt különböző színekkel jelzi nekünk a táblán.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elkészült az első programozható, fénnyel működő chip
Elkészült az első programozható, fénnyel működő chip
A chip az adatok feldolgozásához nem elektronokat használ, hanem fényt – mindez nem csak gyorsabb chipek gyártását teszi lehetővé, de ezek ráadásul kevesebb hőt is termelnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.