Mit tud egy csúcskategóriás fogkefe? Megsértődik, de csak miattad teszi!

2021 / 11 / 01 / Raketa.hu
Mit tud egy csúcskategóriás fogkefe? Megsértődik, de csak miattad teszi!
Nem feltétlenül gondolkodik az ember abban, hogy 100 000 Ft-ot adjon ki egy fogkefére. Pedig van értelme. Teszteltük az Oral-B iO 9N-et, és meglepődtünk.

Tényleg mindenféle fogkefe létezik: egyszerű műanyag, bambusz, színes, fekete, elektromos, és most már itt a sértődős elektromos is. Igen, sértődős. Az Oral-B iO 9N-e érzelmi kérdést csinál abból, hogy jól ápolod-e a fogaidat. Segít benne, de ha nem teszed meg, amit kér, akkor durcás fejet vág, és lehet, hogy ez így nagyon furán hangzik, de igazából egyáltalán nem annyira hihetetlen.

Az iO 9N ugyanis sokkal többet ad egy átlagos fogkefénél, és tényleg mindent megtesz, hogy élménnyé tegye számodra a fogmosást. De hát az ember el is várja, ha 100 000 Ft-ot fizet ki érte. Ennél az árkategóriánál legalább azt feltételezi az ember, hogy reggelente felmegy netre, és elintéz egy online bevásárlást is, de azért itt még nem tartunk, ott már viszont igen, hogy amikor bekapcsoljuk, a napszaknak megfelelően köszön.

Az Oral-B csúcskategóriás terméke azoknak a jóbarátja, akik tényleg mindent megtesznek a fogaik egészségéért, esetleg fokozottan nehéz helyzetben vannak, és különösen gondos ápolásra van szükségük. Az iO 9 tényleg alaposabban tisztít minden vetélytársánál, mindezt egy technológiai újítással sikerül összehoznia. Egy különleges, súrlódás nélküli mágneses meghajtóval dolgozik, ami az energiát közvetlenül a meghajtóból az egyes sörték hegyére továbbítja. Ezek a finom mikrorezgések precíz, csendes és hatékony tisztítást tesznek lehetővé.

Amikor bekapcsolod, a feje láthatóan teljesen másképp mozog, mint az átlagos fogkefék, sokkal gyorsabban, sokkal simábban, elsőre pedig még annak is furcsa lehet, amikor az iO 9 feje a fogakhoz ér, aki egyébként elektromos fogkefével most fogat már jó ideje. Ez a furcsa érzés egyáltalán nem kellemetlen, és pár perc után teljesen megszokod. Onnantól pedig tényleg olyan, mintha magától siklana.

A fej és a test között elhelyezett fénygyűrűn jelzi, ha esetleg túl erősen nyomnád. Ilyenkor pirosra vált, de az applikáció is szól, hogy ugyan ne kínozd már a fogaidat, lazíts egy kicsit a tartásodon, egyébként is gyorsabban használódik el tőle a fej. Igen, applikáció is segít a fogápolásban, ami szintén nagyon jó móka, már amennyiben lehet mókának tekinteni azt, hogy egy teljesen kíméletlen app szól, hogy hol nem mostál még megfelelően fogat, és ugyan menj már a kérdéses részre egy picit dolgozni, hogy mindenki boldog legyen.

Ha az applikáció is azt mutatja, hogy mindenhol megfelelő ideig tartottad ezt a fekete csodát, és megvolt a két perc, amit folyamatosan számol is kis színes kijelzőjén, akkor boldog lesz, és egy mosolygós arcot kapsz. Ha nem volt meg, akkor morcos fejet vág, és ez bármennyire is bizarrul hangzik, eléggé rossz érzés. Megpróbálod boldoggá tenni a fogkefédet, mert ő nem akar neked rosszat. Igen. Ide jutottunk.

Az Oral-B iO 9N két gombbal dolgozik, egy bekapcsolóval és egy menüválasztóval, utóbbival választhatod ki, hogy milyen jellegű fogmosást szeretnél vele az adott napon végezni. Hét program közül lehet választani: Daily Clean, Sensitive, Whiten, Gum Care, Intense, Super Sensitive és Tongue Clean. Az applikáción követheted, hogyan állsz a "munkával", a végén pedig alaposan kielemzi, hogy mit hogyan tettél, hol mostad meg a legkevésbé, mennyire nyomtad erősen, és az eredményeket százalékos arányban megmutatja, hogy okulj belőle legközelebb. Néha egyébként mintha a hátsó területeken nem érzékelné úgy a nyomást, de ez csak az elején van így, amíg hozzá nem szoksz, hogy pontosan mit akar tőled a fogkefe, utána már boldogan éltek együtt az örökkévalóságig.

Vagy minimum addig. Egy ilyen csúcskategóriás terméket ugyanis nem 1-2 évre terveztek. Az árképzése is azt mutatja, hogy ha megveszed, akkor nagyon, de nagyon sokáig hű társad marad, ráadásul ügyesen vesz rá arra is, hogy ha úgy érzed, a fogmosás csak egy „szükséges rossz”, akkor játékosabbá váljon azzal, hogy különféle kihívásokat teljesíts vele, pl. medált ad, ha fogat mosol háromszor éjfél és hajnali három között, vagy ha egymás után három napon megtisztítod vele a nyelved, és így tovább.

A dobozban találsz egy utazótokot és egy töltőt is, a tok pedig töltő is egyben, ami jó hír, ha sokat utazol. Akad még egy tartó a plusz fejeknek, és itt van még a mágneses töltőállvány is, amit nehéz megszokni, mert eleinte mindig azt fogod hinni, hogy leborul róla a fogkefe, de hidd el, nem fog. Stabilan tart, csak szokatlan az érzés.

Maga az iO 9N is szokatlan, de jó értelemben, más élmény vele a fogmosás, és ehhez nagyon könnyen hozzá lehet szokni. Ahhoz is, hogy rád köszön, hogy rád mosolyog és motivál, és igen, ez egy fogkefétől nem elvárható, de ha már tudja, akkor utána semmi más nem lesz jó. Megéri az árát.

Szerző: Hauschel Tamás

További cikkek a témában:

Kihagyott ziccer, de bombagól is lehet még a Huawei Watch 3 Pro A Huawei Watch 3 Pro a kínai gyártó korábbi okosóráihoz hasonlóan kitűnő választás bármilyen sporthoz, emellett több helyzetben a telefonunkat is kiválthatja. Az ára miatt viszont mindenképpen érdemes átgondolni, mielőtt a vásárlás mellett döntenénk.

Érdemes-e okosmérleget venni? Ma már minden nagyobb elektronikai áruház polcai roskadoznak a különböző okosmérlegektől, amelyek a testtömegünk mérése mellett olyan extrákat is felvonultatnak, mint a testzsírszázalék vagy a vázizomzat mérése, esetleg a nyugalmi anyagcserénk megállapítása. Vásárlás előtt viszont érdemes utána nézni, hogyan működnek ezek a mérlegek, és mennyire vehetjük komolyan a kapott eredményeket.

Mire jó egy elektromos vécékefe? Elég sok mindenre A Good Papa vécékeféjét csak fogni kell, ő pedig elvégzi a többit, használat után pedig meg is tisztítja magát.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
A digitális piacokat szabályozó európai törvény miatt tette ezt lehetővé az Apple.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.