Az oroszok mostantól rendelésre bárkiből csinálnak robotot

2019 / 11 / 15 / Perei Dóra
A robotot szó szerint saját képmásunkra formálhatjuk, de akár világsztárokat is házhoz rendelhetünk.

A Promobot orosz startup autonóm android újdonsága tökéletesen vásárlói igényekre szabott, hiszen olyan külsőt kap, amilyet csak szeretnénk. Alekszej Juzsakov, a cég igazgatótanácsának elnöke sajtótájékoztatón áradozott a Robo-C-ről: "Mostantól mindenki olyan robotot rendelhet magának, amilyet megálmodott - akár szakmai, akár személyes használatra. Képzeljék csak el, ahogy Michal Jordan kosármezeket promóz egy sportboltban vagy William Shakespeare saját magától idéz valamelyik múzeumban." Ha kétségeink lennének Robo-C élethűségével kapcsolatban, íme Einstein orosz kiadásban:

A vállalat négy felhasználási területre szánja a robotot: otthoni társalkodópartnernek vagy lakásdekorációnak; irodai adminisztrátornak aki rendeléseket és vendégeket fogad; irodai recepciósnak vagy társalkodónak az alkalmazottak mellé; kereskedelmi tanácsadónak boltokba, múzeumokba, kiállításokra. Bár járni nem tud, Robo-C törzse és nyaka háromféleképpen mozog, arcának tizennyolc pontja mozgatható, amivel hatszáz arckifejezésre képes. Míg mesterséges intelligenciára épülő szoftvere százezer beszédmodult ismer.

A Promobot szerint a digitalizált személyiség és az egyedi külső párosításának eredménye az első lépés a digitális halhatatlanság felé. Jelenleg folyamatos a rendelésfogadás, négy robot gyártását pedig már meg is kezdték. Az elsőt kormányhivatalba szánták, ahol többek között útleveleket ellenőriz. Egy másikat Albert Einstein-ről mintáztak, és egy robotikáról szóló kiállításba kerül, a maradék kettőt pedig egy közel-keleti család rendelte; a szülők klónjai az előszobában fogadják majd az érkező vendégeket.

(Forrás: Index via. Futurism, Fotó: Inceptive Mind)


Sebesen szalad a leggyorsabb humanoid, ami a Honda Asimóját is lekörözi
Sebesen szalad a leggyorsabb humanoid, ami a Honda Asimóját is lekörözi
A Unitree H1 robotja a cég állítása szerint sebességrekordot döntött: futás közben egy emberrel is felveszi a versenyt.
Egy mozdulat kikapcsolni, hogy látszódjon, kiknek a profilját néztük meg a LinkedInen
Egy mozdulat kikapcsolni, hogy látszódjon, kiknek a profilját néztük meg a LinkedInen
Persze ha ezt a beállítást választjuk, akkor cserébe nem fogjuk tudni, hogy ki látogatta meg a mi oldalunkat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.