Orosz nehézfegyverek mókolására állt át egy kijevi szerviz

2022 / 03 / 17 / Felkai Ádám
Orosz nehézfegyverek mókolására állt át egy kijevi szerviz
A kijevi autószerviz ott segít a háborúban, ahol lehet: mivel az ukránok sokszor alulmaradnak tűzerőben, a szerelők az elfogott orosz harcjárművek rögzített gépfegyvereit alakítják át gyalogsági fegyverekké a honvédők számára.

Az sokak számára ismert, hogy az ukránok elég sok orosz harci járművet szereztek meg az invázió kezdete óta. A többség talán tisztában van azzal is, hogy az ukránok a tűzerő tekintetében jelentősen alulmaradnak az országba törő orosz csapatokkal szemben. Egy kijevi autószerviz pedig ezen segítene: az orosz járművekről leszerelt nehéz gépfegyvereket alakítják át úgy, hogy azok a gyalogos katonák számára is használhatóak legyenek. Mivel pedig ez nem egyszerű feladat, azért van szükség műhelyre és szakemberekre. Az erről szóló beszámolót a France 24 készítette angolul. A videóban éppen tust szerelnek egy puskára, és a szerelő elmondja, hogy a fegyver sokkal erősebb lesz, mint egy átlagos Kalasnyikov.

Természetesen mielőtt egyáltalán nekiálltak volna a feladatnak, toboroztak pár mérnököt és műszaki szakembert, elkezdtek ismerkedni ezekkel a fegyverekkel, majd elkészítették az első működő prototípust. Mostanra pedig bármennyi fegyvert át tudnak alakítani, és a hírük eljutott a fronton szolgálókhoz is, akik eltávolítják ezeket az eszközöket az orosz harcjárművekről, majd elhozzák ide. A videó végén egy ukrán katona mutatja az új szerzeményét, amit egy orosz PSZH-ról szerelt le, és amit ebben a műhelyben alakítottak át neki.

A háború természetesen rengeteg ukrán cég működését alakította át, de hogy a békésebb oldalra is rátérjünk, a Frogwares videojátékfejlesztő cég (leginkább a Sherlock Holmes játékaik miatt lehetnek ismerősek, legutóbbi fejlesztésük a brit detektív első ügyeit feldolgozó Chapter One volt) művésze például Ukrajna nyugati részén szervezett festő foglalkozásokat a gyerekeknek.

(A cikkhez használt kép illusztráció, azon egy amerikai ejtőernyős látható egy 50 kaliberes géppuskával, forrás: Flickr/The U.S. Army)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.