Oroszország annyira fél a nyugatról érkező természetfeletti támadásoktól, hogy ez ellen még az elit testőrséget is felkészítik

2023 / 01 / 17 / Felkai Ádám
Oroszország annyira fél a nyugatról érkező természetfeletti támadásoktól, hogy ez ellen még az elit testőrséget is felkészítik
A Kremlből kiszivárgott dokumentumok szerint az orosz elit komolyan tart az ellenséges „Pszi-tevékenységtől”, ahogy a hipnózistól és a nyugati sátánizmustól is.

A Kremlből kiszivárgott papírokról az Insider, ez a száműzetésben lévő orosz hírügynökség írt még tavaly novemberben – a cikket a Foreign Policy (FP) szemlézte és egészítette ki. Mint a cikkből kiderül, a dokumentumok az FSzO tevékenységével kapcsolatosak, és némi betekintést nyújtanak abba, hogy miként tekint a világra az orosz elit, amit az FP lényegében úgy fogalmaz meg, hogy ezek szerint őrültebbek annál, mint azt bárki képzelte volna. Na, de ne rohanjunk ennyire a dolgok elibé – egyáltalán mi az az FSzO, és mivel foglalkozik? Az FSzO (Fegyeralnaja szluzsba ohrani – Szövetségi Védelmi Szolgálat) egy szövetségi kormányhivatal, amely több magas rangú állami tisztviselő, köztük az orosz elnök, valamint egyes szövetségi ingatlanok védelmével kapcsolatos feladatokat lát el, amelyekre a vonatkozó törvény felhatalmazást ad. Lényegében tehát az orosz elitet őrző hivatalos szervezet.

A szóban forgó dokumentumok Oroszország felkészülését vázolják fel egy lehetséges „masszív ideológiai támadásra”, amelyhez az ellenség hipnózist és egyéb ismeretlen misztikus erőket vethet be. Az írások hangsúlyozzák azt is, hogy az FSzO tisztjei, akik tehát Vlagyimir Putyin védelméért is felelősek, rendelkezzenek a szükséges „erkölcsi és pszichológiai támogatással” ahhoz, hogy ellenálljanak egy ilyen támadásnak.

Mindez furának tűnhet, de Oroszországban elég elterjedt a miszticizmusba, okkultizmusba vetett hit. A lakosság jelentős része járt már jövendőmondónál vagy hasonló misztikusnál, és az oroszok több mint 60 százaléka hisz a mágia valamilyen formájában. A szakértők szerint minderre még az orosz vezetés is rátesz egy jó nagy lapáttal, és a pletykák alapján még Putyin is hisz az asztrológiában, a numerológiában és egyéb misztikus tevékenységekben. Természetesen azok, akik Viktor Pelevin regényeit forgatták az elmúlt bő 20-30 évben, azok számára mindez nem újdonság. Pelevin világában ugyanis nagyon gyakran vegyül egymással az okkult a posztszovjet rögvalóval – ezzel is megteremtve egyfajta jellegzetesen orosz, de némileg minden posztszocialista országból ismerős, korrupt mágikus realizmust.

Mindez a meggyőződés némi átfazonírozás után nem csak a korábbi kommunista állammal volt kompatibilis (erre mindjárt visszatérünk), de szépen oldódik az orosz ortodox eszmékben is. Ennek oka, hogy az államnak nagyon jól jön az a kép, amely a Nyugatot szó szerint sátánistának állítja be. Putyin például úgy fogalmazott ősszel, hogy a nyugati „a szabadság elnyomására tett kísérlet egy vallás formáját öltötte magára: a nyílt sátánizmust”. Októberben pedig az orosz kormány megváltoztatta az ukrajnai háború indoklását, azt állítva, hogy erkölcsi kényszer az, hogy

„végre kell hajtania Ukrajna sátántalanítását”.

Mindez annyiban nem újdonság, hogy már a Szovjetunió is komolyan érdeklődött a misztikus és okkult képességek fegyverré fejlesztésében a hidegháború ideje alatt. És hogy miként fért meg egymással a mágia és a kőkemény kommunista materializmus? Egyszerűen, csak át kellett írni tudománnyá a korábbi varázslást: A telepátiából így lett „távolsági biológiai rendszerek átvite”, míg a pszichokinézisből, a tárgyak gondolati úton történő mozgatásából „nem ionizáló, különösen elektromágneses emberi kibocsátás”. Hogy ez a fajta, manapság a fantasztikus zsánerekből ismert áltudomány mennyire része az orosz gondolkodásnak a legfelsőbb szinteken is, azt jól példázza, hogy az orosz védelmi miniszter, Szergej Kuzsugetovics Sojgu, komolyan felvetette, hogy az ország haderejét 3000 éves, klónozott szkíta harcosokkal erősítené – erről részletesebben a lentebbi cikkünkben írtunk:

Az orosz védelmi miniszter tényleg háromezer éves szkíta harcosokat akar klónozni? Legalábbis felvetette a dolog lehetőségét, és bár egy szkíta-klónsereg elég menőn hangzik, viszont az elképzelés több okból is megvalósíthatatlan – el is mondjuk, miért nem klónozott eddig még senki sem embert, pláne nem hadsereget.

Mi ebből a tényleges, elfogadott nézet és mi a propaganda? – Ezt nehéz megmondani. Az FP megszólaltatott egy Washingtonban élő Oroszország szakértőt, Natalia Antonovát, aki így nyilatkozott:

„A hipnózis és a telekinézis, bármit is próbáljanak ezzel elérni, azt hiszem, az oroszok valóban hisznek bennük. A legtöbben még mindig a való világban próbálunk létezni, (az orosz vezetés) azonban nem. Már nem is próbálkoznak ezzel.”

A dokumentumokból kiderül az is, miként próbálja az FSzO az effajta támadásokat elhárítani. A taktika magában foglalja a tisztek „pszichikai” megerősítését, történeteket mesélve nekik kollégáik bátorságáról és hősiességéről. A pszichológiai fertőzések elleni védekezés másik módja az, hogy a tisztek körbejárják az FSzO Hírességek és Történelem Csarnokát, és meglátogatják a moszkvai Kazany Szűzanya-székesegyházat – feltehetően azért, hogy az ördög ellen imádkozzanak. Kialakult egyfajta barátfigyelő rendszer is: vagyis az FSzO politikailag leginkább megbízható tisztjeinek a „szárnyuk alá kell venni” a politikailag legkevésbé megbízhatóakat. Elővigyázatosságból szükség lehet arra is, hogy a „neuropszichiátriai instabilitásban” szenvedő, pszichológiailag sebezhető tiszteket kórházba szállítsák ezekben a misztikus veszélyeket tartogató időkben.

Midebből a látható a kettősség, amit a szakértő is hangsúlyozott: egyrészt ezeknek az intézkedéseknek igen jelentős hatalomtechnikai vonzata akad, másrészt az orosz elit ezt nem feltétlen csak ürügyként alkalmazza, de el is hiszi. A kiszivárgott FSzO feljegyzés kifejti azt is például, hogy az FSzO igazgatóhelyettese, Alekszandr Komov tábornok felelős a titkos terv végső végrehajtásáért a természetfeletti támadás ellen. Komov részben tudományos gondolkodású, részben azonban nagyon nem az. A tábornok ugyan részt vett az Orosz Tudományos Akadémia Űrkutatási Intézete által tavaly szervezett konferencián (a Föld űrből történő megfigyelése volt a téma), de emellett egy szabadúszókból álló tanácsadó csoportot is vezet, amelyben asztrológusok, feketemágusok és egyéb misztikusok is akadnak.

A kiszivárgott feljegyzés szerint az oroszok úgy vélik, hogy az ellenség olyan stratégiákat alkalmazhat, mint „pszichokorrekciós játékok”, „számítógépes pszi-vírusok”, valamint „kémiai és biológiai” pszichológiai befolyásolás. A pszichokorrekció, az FP szerzője szerint egy olyan áltudomány, amelynek célja a kisgyermekek fejlődésének „korrigálása”, gyakran játékok segítségével, és magában foglalhatja a kísérleti pszichológiát is. Az Insider megjegyzi azt is, hogy a „számítógépes pszi-vírusok” (bármik is legyenek ezek) a Kremlben biztosan nem fognak tudni pusztítani, mivel a tiszteknek amúgy is tilos mobiltelefont vagy táblagépet használni szolgálat közben.

(Kép: Pixabay/KELLEPICS)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Előfordult a valóságban, hogy egy utas vette át egy utasszállító repülőgép irányítását?
Előfordult a valóságban, hogy egy utas vette át egy utasszállító repülőgép irányítását?
Katasztrófafilmek visszatérő motívuma, hogy a pilóták elájulnak/meghalnak, így egy utasnak kell átvennie a gép irányítását, aki aztán a földi irányítás utasításai alapján biztonságosan landol a reptéren. Na de történt-e ehhez hasonló dolog a valóságban?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.