Összefogást indít a Google a személyes iratok, autó- és lakáskulcsok biztonságos digitalizálására

2021 / 04 / 01 / Perei Dóra
Összefogást indít a Google a személyes iratok, autó- és lakáskulcsok biztonságos digitalizálására
A Google időről időre előrukkol egy-egy újabb ötlettel, most éppen olyan iparági összefogást kezdeményezett, amivel hamarosan az autó- és lakáskulcsok, igazolványok - és lényegében a pénztárca teljes tartalma az okostelefonokra költözthet. Az Android Ready SE Alliance projekt keretében a cég a hasonló eszközök biztonságos, digitális tárolását és használatát szabványosítaná, méghozzá a mobilfizetésben és azonosításban is bevált technológiákra alapozva.

Ahogy az a Google blogposztjából kiderül, az új felhasználási lehetőség alapját az a Secure Element (SE) nevű biztonsági hardver biztosítja, ami egyébként a modern okostelefonok többségében megtalálható, a kezdeményezés sikerességéhez ugyanakkor elengedhetetlen a készülékgyártók szoros együttműködése, melynek létrejöttét a Google az Android Ready SE Allience keretei között megpróbálja felgyorsítani. Mindazon SE-gyártók, akik nevüket adják a szövetséghez, a keresőóriással együttműködve

biztonságos, nyílt forrású, használatra kész biztonsági megoldásokat nyújthatnak.

Ennek érdekében - első lépéseként - a Google már most elérhetővé teszi a StrongBox for SE megoldást, amellyel az OEM partnerek is használatba vehetik az említett kulcstárhelyet - írja az India Today. Bónuszként pedig a StrongBox és a később érkező, hasonló megoldások nem csupán androidos okostelefonokon vagy tableteken alkalmazhatóak, hanem WearOS, Android Auto Embedded, illetve Android TV rendszereken is. A Google a StrongBox mellett már az okostelefonos jogosítványok és személyigazolványok, illetve a digitális autókulcsok fejlesztésén is dolgozik.

(Fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Így tudjuk megtalálni az elveszett mobilunkat Segítünk beállítani és használni a Google Készülékkeresőjét és az Apple Lokátorát.

Hála a Google Mapsnek, most bárki láthatja, miért egy leselejtezett Boeing–727 az ideális otthon Az utasszállítót 20 éve alakították át lakhellyé, és most a saját szemünkkel láthatjuk, hogy miért különb bármely otthonnál.

Alvás közben is figyel minket a Google új személyi asszisztense A Google két és fél év után frissítette a kijelzővel is ellátott Nest Hub asszisztensét, ami már a légzésünket is képes figyelni alvás közben.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.