Összkormányzati, átfogó kriptostratégiát jelentett be a Fehér Ház

2022 / 03 / 10 / Pőcze Balázs
Összkormányzati, átfogó kriptostratégiát jelentett be a Fehér Ház
Biden elnök azt kéri, hogy az összes kormányzati szerv ezen elvek mentén dolgozzon, akár a digitális dolláron is

Joe Biden amerikai elnök szerdán elnöki rendeletben fektette le a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatos elképzeléseit. A cél, hogy megőrizzék a vezető szerepüket a pénzügyi világban, de közben a fogyasztók és az állam érdekeit is védjék.

A rendelet a "Pénzügyi eszközök felelős innovációja" nevet viseli, és a Gizmodo híre szerint az első olyan jogszabály, amely az összes érintett szövetségi szerv együttműködését kéri a területen, amelyet a Tőzsdefelügyelet elnöke korábban a vadnyugathoz hasonlított. A dokumentum hat fókuszterületet emel ki: a fogyasztók és a befektetők védelme, a pénzügyi stabilitás, az illegális pénzügyek, az USA vezető szerepének és versenyképességének védelme, az inkluzivitás, hozzáférhetőség, illetve a felelős innováció.

A rendelet hatására a Kereskedelmi Minisztérium például egy olyan keretrendszeren dolgozik majd, amely "biztosítja az USA versenyképességét és vezető szerepét a digitális pénzügyi eszközök" terén, míg a Jegybankot arra biztatja Biden, hogy vizsgálja meg akár a digitális dollár bevezetésének lehetőségét is – írja a The Verge. A Jegybank elnöke, Janet Yellen szerint a "történelmi" rendelet az országnak, a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is hasznos lesz. Yellen azt ígéri, hogy a Pénzügyi Felügyelőbiztossággal a kripto eszközök pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatását vizsgálják majd, és a munkába bevonnak nemzetközi partnerszervezeteket is.

Minderre azért is van szükség, mert az amerikai felnőttek tizenhat százaléka fektetett már pénzt kriptovalutákba, illetve kereskedett azokkal, miközben az eszközökkel kapcsolatos szabályozásért és ellenőrzésekért különböző szervek feleltek, különösebb koordináció nélkül. A rendelet közvetlen hatásai csak évek múlva lesznek érzékelhetőek, de a kriptovaluták értéke így is emelkedett a bejelentést követően – amíg az orosz-ukrán konfliktus újra pirosba nem fordította a számokat.

(Fotó: Flickr)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Ízlelgessük: 22,9 pebit/s adatátviteli sebesség – ennyit értek el ugyanis japán mérnökök egy új optikai szállal.
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Ennek járt a végére a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.