Összkormányzati, átfogó kriptostratégiát jelentett be a Fehér Ház

2022 / 03 / 10 / Pőcze Balázs
Összkormányzati, átfogó kriptostratégiát jelentett be a Fehér Ház
Biden elnök azt kéri, hogy az összes kormányzati szerv ezen elvek mentén dolgozzon, akár a digitális dolláron is

Joe Biden amerikai elnök szerdán elnöki rendeletben fektette le a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatos elképzeléseit. A cél, hogy megőrizzék a vezető szerepüket a pénzügyi világban, de közben a fogyasztók és az állam érdekeit is védjék.

A rendelet a "Pénzügyi eszközök felelős innovációja" nevet viseli, és a Gizmodo híre szerint az első olyan jogszabály, amely az összes érintett szövetségi szerv együttműködését kéri a területen, amelyet a Tőzsdefelügyelet elnöke korábban a vadnyugathoz hasonlított. A dokumentum hat fókuszterületet emel ki: a fogyasztók és a befektetők védelme, a pénzügyi stabilitás, az illegális pénzügyek, az USA vezető szerepének és versenyképességének védelme, az inkluzivitás, hozzáférhetőség, illetve a felelős innováció.

A rendelet hatására a Kereskedelmi Minisztérium például egy olyan keretrendszeren dolgozik majd, amely "biztosítja az USA versenyképességét és vezető szerepét a digitális pénzügyi eszközök" terén, míg a Jegybankot arra biztatja Biden, hogy vizsgálja meg akár a digitális dollár bevezetésének lehetőségét is – írja a The Verge. A Jegybank elnöke, Janet Yellen szerint a "történelmi" rendelet az országnak, a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is hasznos lesz. Yellen azt ígéri, hogy a Pénzügyi Felügyelőbiztossággal a kripto eszközök pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatását vizsgálják majd, és a munkába bevonnak nemzetközi partnerszervezeteket is.

Minderre azért is van szükség, mert az amerikai felnőttek tizenhat százaléka fektetett már pénzt kriptovalutákba, illetve kereskedett azokkal, miközben az eszközökkel kapcsolatos szabályozásért és ellenőrzésekért különböző szervek feleltek, különösebb koordináció nélkül. A rendelet közvetlen hatásai csak évek múlva lesznek érzékelhetőek, de a kriptovaluták értéke így is emelkedett a bejelentést követően – amíg az orosz-ukrán konfliktus újra pirosba nem fordította a számokat.

(Fotó: Flickr)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.