Pár órára billiárdosnak érezhette magát sok kriptovaluta tulajdonos

2021 / 12 / 16 / Bobák Zsófia
Pár órára billiárdosnak érezhette magát sok kriptovaluta tulajdonos
A CoinMarketCap és a platform adataira támaszkodó Coinbase kriptotőzsde hibája miatt az ethereum, a bitcoin és sok más kriptovaluta értéke átmenetileg az egekbe szökött, legalábbis papíron, és sok ember vált képzeletben billiárdossá.

Az még nem tisztázott, hogy egy hack vagy más ok áll a kedd délutáni váratlan esemény mögött, de annyi biztos, hogy a CoinMarketCap adatszolgáltató oldal és ennek az adataira támaszkodó platformok, többek között a Coinbase kriptotőzsde pár órán át egészen rendkívüli árfolyamnövekedést jeleztek, amely láttán a kriptovaluta tulajdonosok hirtelen milliárdosoknak vagy akár billiárdosoknak érezhették magukat, bár az elég nyilvánvaló lehetett számukra, hogy a hihetetlen meggazdagodás csak illúzió és nem valóság.

Az ethereum átmenetileg 179,598,602,169.65 dolláros, a bitcoin 850,867,136,053.72 dolláros értéket ért el a Barron's elmondása szerint, ami azt jelentette, hogy az ezekbe beruházó tulajdonosok a világ leggazdagabb embereivé válhattak néhány órára, a CoinMarketCap azonban hamar javította a hibát és Twitter üzenetben tudatták, hogy az adatokat csak egy üzemzavar miatt jelezte ki az oldal, de a helyzet súlyát nem igazán érzékeltette az általuk közzétett tweet, amelyben arról érdeklődtek a követőiktől, hogy

milyen érzés volt billiárdosnak lenni néhány órára?

A CoinMarketCap szóvivője a Barron's-nak adott nyilatkozatában beismerte, hogy nehéz volt komolyan venni a szituációt, mondván, hogy

"Amikor a bitcoin ára hirtelen a fél világot billiárdossá teszi, jóformán lehetetlen komoly arcot vágni az ügyhöz."

A valódi probléma, hogy az ehhez hasonló hibák alááshatják az egyébként is kockázatos befektetést jelentő kriptovaluták iránti bizalmat, vagy legalábbis rossz hírnevét kelthetik azoknak a vállalatoknak, amelyeken keresztül a kriptovaluta kereskedelem zajlik, a CoinMarketCapet például máris igyekszik eltüntetni a Crypto.com az oldaláról, vagyis a jövőben nem szándékozik az általuk megadott, megbízhatatlannak bélyegzett tájékoztatásra alapozni az adataikat. Kris Marszalek, a cég vezetője szintén Twitteren üzente az ügyfeleiknek és a CoinMarketCapnek, hogy "nem kell semmit se mondani, már dolgoznak rajta, hogy a CoinMarketCap megbízhatatlan adatállományát eltávolítsák a termékükből."

A Chainlink alapítójának, Szergej Nazarovnak véleménye szerint a megoldást az jelentheti, ha a vállalatok nem egyetlen forrásból próbálják meg beszerezni az információikat, mivel ebben az esetben könnyedén előfordulhatnak hasonló hibák, és ez a befektetők kárára válhat. "Egyetlen adatforrásra támaszkodni recept a katasztrófára, amely kétségtelenül veszélybe sodorja a felhasználók tőkéjét." - mondta a Business Insidernek.

(Fotó: Pixabay/sergeitokmakov)

Néhány nap alatt háromezerszeresére ugrott egy kriptovaluta értéke, de a tulajdonosai nem sokáig örülhettek Aki múlt szerdán négy forintért vett Squid tokent, ma csaknem 12 ezer forintért adhatná el, de számos tulajdonos arról számolt be, hogy nem tudta eladni a kriptovalutáját.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.