Szokatlanul látványos beharangozót készített a NASA a legújabb marsjárójuk érkezéséhez 2020 / 12 / 22 / Bobák Áron

A Perseverance várhatóan február 18-án éri el a vörös bolygót, ennek örömére pedig az amerikai űrügynökség összedobott egy trailert, ami akár egy (kisebb költségvetésű) hollywoodi film egyik jelenetének is elmenne. Ebből az is tisztán látszik, mennyire összetett manőver keretében jut el a marsjáró a vörös bolygó felszínére: a Perseverance-t szállító szonda először egy leszállóegységet old ki, ami a felszínt megközelítve lelassít, majd szépen leereszti a talajra a marsjárót. Ahogy korábban írtuk, Perseverance a Marson többek között kőzetmintákat fog gyűjteni, amik a tervek szerint az Európai Űrügynökség segítségével kerülnek majd vissza a Földre.
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A Voyager 1 már nem kommunikál érthetően, de még ad életjeleket
A Voyager 1 már nem kommunikál érthetően, de még ad életjeleket
A Voyager 1 1977 óta utazik a világűrben és mára olyan messzire jutott a Földtől, hogy az irányítóközponttal való üzenetváltás majdnem két napba telik. Az űreszközzel egy ideje problémák vannak és adatokat már nem tud küldeni, a "szívdobogását" azonban még detektálják a NASA JPL munkatársai.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.