A Photoshop új funkciójával úgy törölhetünk bármit egy képről, mintha soha ott sem lett volna

2022 / 10 / 24 / Bobák Áron
A Photoshop új funkciójával úgy törölhetünk bármit egy képről, mintha soha ott sem lett volna
Az Adobe a mesterséges intelligencia segítségével turbózta fel a képszerkesztő képességeit, aminek használatához egyre kevésbé lesz szükség professzionális ismeretekre.

Az Adobe 2020-ban mutatta be a Photoshop objektumkijelölési eszköz névre hallgató funkcióját, ami nem kevesebbet ígért, mint hogy a mesterséges intelligencia segítségével képes automatikusan felismerni a képen szereplő elemeket, amiket aztán egy kattintással el is tüntethetünk. Bár az eszköz a tartalomérzékeny kitöltéssel kombinálva valóban figyelemre méltó eredményeket tud produkálni, a tökéletes összhatáshoz az esetek nagy részében azért így is szükség van némi utómunkára, ahogy az a lenti fotón is látható.

A múlt héten megrendezett MAX konferencián az Adobe ugyanakkor bejelentette, hogy a Sensei AI platform segítségével jelentősen továbbfejlesztették az objektumkijelölő eszköz képességeit, így az mostantól sokkal pontosabban fogja tudni körülvágni akár az olyan komplex objektumokat is, mint például az égbolt vagy egy növény. Az Adobe által bemutatott demófelvételek valóban nagyon ígéretesek, hiszen ez alapján az MI még az emberek haját is rendkívüli pontossággal képes megkülönböztetni a háttértől.

Bár egy objektumot nem feltétlenül csak azért akarhat valaki kijelölni, hogy aztán törölje a képről, az Adobe nyilvánvalóan ezt a funkciót igyekezett erősíteni. Erre utal legalábbis, hogy a tartalomérzékeny kitöltést is egyszerűbbé tették, így a képrészlet kijelölése után már nem kell a menüben keresgélnünk, hanem egyszerűen a Shift és a Delete gombok megnyomásával tüntethetjük el a kijelölt részletet.

A mesterséges intelligencia előnyeiből nem csak a Photoshop, de a Lightroom is profitálni fog, hiszen a hírek szerint az intelligens kijelölés és törlés az Adobe másik népszerű képszerkesztőjében is megjelenik, ahol az objektumok kijelölése mellett arra is lesz lehetőségünk, hogy ugyanilyen egyszerűen, egy kattintással vágjuk körbe a fotón szereplő embert vagy embereket, vagy akár csak egyes testrészeket.

(Fotó: Getty Images, Adobe)

Hamarosan olyan funkció érkezik a Photoshopba, amivel egy gombnyomással újjávarázsolhatjuk a régi fotókat Amihez eddig órákra és komoly felhasználói ismeretekre volt szükség, azt a mesterséges intelligencia mostantól pillanatok alatt elvégzi helyettünk.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.