A Photoshop új funkciójával úgy törölhetünk bármit egy képről, mintha soha ott sem lett volna

2022 / 10 / 24 / Bobák Áron
A Photoshop új funkciójával úgy törölhetünk bármit egy képről, mintha soha ott sem lett volna
Az Adobe a mesterséges intelligencia segítségével turbózta fel a képszerkesztő képességeit, aminek használatához egyre kevésbé lesz szükség professzionális ismeretekre.

Az Adobe 2020-ban mutatta be a Photoshop objektumkijelölési eszköz névre hallgató funkcióját, ami nem kevesebbet ígért, mint hogy a mesterséges intelligencia segítségével képes automatikusan felismerni a képen szereplő elemeket, amiket aztán egy kattintással el is tüntethetünk. Bár az eszköz a tartalomérzékeny kitöltéssel kombinálva valóban figyelemre méltó eredményeket tud produkálni, a tökéletes összhatáshoz az esetek nagy részében azért így is szükség van némi utómunkára, ahogy az a lenti fotón is látható.

A múlt héten megrendezett MAX konferencián az Adobe ugyanakkor bejelentette, hogy a Sensei AI platform segítségével jelentősen továbbfejlesztették az objektumkijelölő eszköz képességeit, így az mostantól sokkal pontosabban fogja tudni körülvágni akár az olyan komplex objektumokat is, mint például az égbolt vagy egy növény. Az Adobe által bemutatott demófelvételek valóban nagyon ígéretesek, hiszen ez alapján az MI még az emberek haját is rendkívüli pontossággal képes megkülönböztetni a háttértől.

Bár egy objektumot nem feltétlenül csak azért akarhat valaki kijelölni, hogy aztán törölje a képről, az Adobe nyilvánvalóan ezt a funkciót igyekezett erősíteni. Erre utal legalábbis, hogy a tartalomérzékeny kitöltést is egyszerűbbé tették, így a képrészlet kijelölése után már nem kell a menüben keresgélnünk, hanem egyszerűen a Shift és a Delete gombok megnyomásával tüntethetjük el a kijelölt részletet.

A mesterséges intelligencia előnyeiből nem csak a Photoshop, de a Lightroom is profitálni fog, hiszen a hírek szerint az intelligens kijelölés és törlés az Adobe másik népszerű képszerkesztőjében is megjelenik, ahol az objektumok kijelölése mellett arra is lesz lehetőségünk, hogy ugyanilyen egyszerűen, egy kattintással vágjuk körbe a fotón szereplő embert vagy embereket, vagy akár csak egyes testrészeket.

(Fotó: Getty Images, Adobe)

Hamarosan olyan funkció érkezik a Photoshopba, amivel egy gombnyomással újjávarázsolhatjuk a régi fotókat Amihez eddig órákra és komoly felhasználói ismeretekre volt szükség, azt a mesterséges intelligencia mostantól pillanatok alatt elvégzi helyettünk.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.