Pillanatok alatt el lehet kötni egy Teslát a megfelelő felszereléssel 2020 / 11 / 24 / Bobák Áron
Lennert Wouters, a belga Leuveni Katolikus Egyetem biztonsági szakértője a Tesla Model X különböző biztonsági hibáit használta ki, amihez nem kell más, mint az autó azonosítószáma (ami általában leolvasható a kocsiba benézve), valamint hogy nagyjából ötméteres közelségbe tudjunk kerülni a kocsi vezeték nélküli távirányítójához. Az ehhez használt, 300 dolláros eszköz elfér egy hátizsákban, és okostelefonról irányítható, így a dolog a gyakorlatban egyáltalán nem lenne annyira feltűnő, mint a videóban. Wouters azt is elmondta, hogy egy másik sérülékenység kihasználásával a kocsi be is indítható, így nagyjából másfél perc alatt el lehet lopni a megfelelő felszereléssel. Hogy mi ez a felszerelés, arról viszont nem adott ki információt, hanem értesítette a Teslát, akik hamarosan kiadnak egy biztonsági frissítést az autóhoz. (Wired, Borítókép: Alex Matravers/Flickr)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.