Pillanatok alatt el lehet kötni egy Teslát a megfelelő felszereléssel 2020 / 11 / 24 / Bobák Áron

Lennert Wouters, a belga Leuveni Katolikus Egyetem biztonsági szakértője a Tesla Model X különböző biztonsági hibáit használta ki, amihez nem kell más, mint az autó azonosítószáma (ami általában leolvasható a kocsiba benézve), valamint hogy nagyjából ötméteres közelségbe tudjunk kerülni a kocsi vezeték nélküli távirányítójához. Az ehhez használt, 300 dolláros eszköz elfér egy hátizsákban, és okostelefonról irányítható, így a dolog a gyakorlatban egyáltalán nem lenne annyira feltűnő, mint a videóban. Wouters azt is elmondta, hogy egy másik sérülékenység kihasználásával a kocsi be is indítható, így nagyjából másfél perc alatt el lehet lopni a megfelelő felszereléssel. Hogy mi ez a felszerelés, arról viszont nem adott ki információt, hanem értesítette a Teslát, akik hamarosan kiadnak egy biztonsági frissítést az autóhoz. (Wired, Borítókép: Alex Matravers/Flickr)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.