A Porsche új 911 modellt épít, amiből egyetlen egy darab lesz csak a világon

2022 / 03 / 15 / Bobák Zsófia
A Porsche új 911 modellt épít, amiből egyetlen egy darab lesz csak a világon
Az autót a Verdák egyik főszereplőjéről, Sally-ről mintázzák.

A 2006-ban bemutatott Pixar film, a Verdák egyik főszereplője, Sally Carrera a történet szerint egy 2002-es 911 Carrera, jellegzetes világoskék külsővel. A Porsche Sally huszadik évfordulójának ünneplésére úgy döntött, hogy a meseautót életre kelti és megépíti a való világbeli verzióját, amit nem csak kiállítási tárgynak szánnak, hanem működőképes jármű lesz. A munka hónapokkal ezelőtt megkezdődött, a Pixar kreatív csapatának tagjaival, Bob Pauley-val és Jay Warddal együttműködésben, de a terveket a múlt héten kezdődő South by Southwest fesztiválon mutatták be a szélesebb közönség számára.

A készülő jármű szintén egy 911 Carrera modell lesz, de nem egy az egyben másolata a rajzfilm karakternek, tehát nem rendelkezik majd szemekkel és szájjal - mondta el Grant Larson, a Porsche Különleges Projektjeinek vezetője, Sally csak inspirációul szolgál a végső formához. A tökéletes egyezés már csak azért sem lehetséges, mert a filmben az autók belső terét nem nagyon mutatják, így azt újonnan kellett megtervezni az alkotóknak. Az elképzelések szerint az utastér illeszkedik majd a kék külsőhöz, fehér és világoskék színekből áll majd és extra meglepetésként egyedi karórát is mellékelnek a leendő tulajdonosnak.

Az autó elárverezése után a bevételt jótékonysági célokra szánja a Porsche, egyrészt a lányok függetlenségét segítő Girls Inc. szervezetet támogatják az összegből, másrészt az ukrajnai háború menekültjeinek ajánlják fel a pénzt, amivel a cég korábbi egymillió eurós adományát egészítik ki.

(Fotó: Porsche)

A teljesen elektromos Porsche Taycan csak előfizetéses rendszerben lesz elérhető Előfizetéses és bérelhető rendszereiben is hozzáférhetővé teszi a Porsche a teljesen elektromos Taycan 4S sportautót.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.