A Porsche új 911 modellt épít, amiből egyetlen egy darab lesz csak a világon

2022 / 03 / 15 / Bobák Zsófia
A Porsche új 911 modellt épít, amiből egyetlen egy darab lesz csak a világon
Az autót a Verdák egyik főszereplőjéről, Sally-ről mintázzák.

A 2006-ban bemutatott Pixar film, a Verdák egyik főszereplője, Sally Carrera a történet szerint egy 2002-es 911 Carrera, jellegzetes világoskék külsővel. A Porsche Sally huszadik évfordulójának ünneplésére úgy döntött, hogy a meseautót életre kelti és megépíti a való világbeli verzióját, amit nem csak kiállítási tárgynak szánnak, hanem működőképes jármű lesz. A munka hónapokkal ezelőtt megkezdődött, a Pixar kreatív csapatának tagjaival, Bob Pauley-val és Jay Warddal együttműködésben, de a terveket a múlt héten kezdődő South by Southwest fesztiválon mutatták be a szélesebb közönség számára.

A készülő jármű szintén egy 911 Carrera modell lesz, de nem egy az egyben másolata a rajzfilm karakternek, tehát nem rendelkezik majd szemekkel és szájjal - mondta el Grant Larson, a Porsche Különleges Projektjeinek vezetője, Sally csak inspirációul szolgál a végső formához. A tökéletes egyezés már csak azért sem lehetséges, mert a filmben az autók belső terét nem nagyon mutatják, így azt újonnan kellett megtervezni az alkotóknak. Az elképzelések szerint az utastér illeszkedik majd a kék külsőhöz, fehér és világoskék színekből áll majd és extra meglepetésként egyedi karórát is mellékelnek a leendő tulajdonosnak.

Az autó elárverezése után a bevételt jótékonysági célokra szánja a Porsche, egyrészt a lányok függetlenségét segítő Girls Inc. szervezetet támogatják az összegből, másrészt az ukrajnai háború menekültjeinek ajánlják fel a pénzt, amivel a cég korábbi egymillió eurós adományát egészítik ki.

(Fotó: Porsche)

A teljesen elektromos Porsche Taycan csak előfizetéses rendszerben lesz elérhető Előfizetéses és bérelhető rendszereiben is hozzáférhetővé teszi a Porsche a teljesen elektromos Taycan 4S sportautót.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.