Rejtélyes jetpackes ember repkedett a Los Angeles-i reptér környékén – az FBI nyomoz

2020 / 09 / 03 / Felkai Ádám
Rejtélyes jetpackes ember repkedett a Los Angeles-i reptér környékén – az FBI nyomoz
Ilyen is csak Los Angelesben fordulhat elő – reagált az irányítótorony a pilóta bejelentésére, hogy egy ember jetpackkel a hátán épp elhúzott a pilótafülke ablaka mellett körülbelül egy kilométeres magasságban. A jetpackes alakot egy másik gépről is kiszúrták. Az FBI már vizsgálódik is az ügyben.

Az esetre vasárnap este került sor, amikor egy American Airlines gép megközelítette a Los Angeles-i nemzetközi repülőteret (LAX) – írja a Los Angeles Times. A gép pilótája jelentette az esetet a toronynak, ahogy fogalmazott: landolás közben vette észre, hogy elhúzott a gép mellett egy „jetpacket viselő pasas”. A FOX 11 megszerezte a pilóta és a torony között hallható beszélgetést, ami ezen a linken érhető el. A pilóta jelentése szerint az ismeretlen a géptől balra, nagyjából 300 yard távolságra (~ 270 méter) repült. Ezt követően a Jet Blue Airways pilótája is jelezte, hogy látta a jetpackes alakot.

Az FBI szóvivője, Laura Eimiller, kedden közölte, hogy a hivatal nyomoz az ügyben. A jelentés eljutott a Szövetségi Légügyi Hatósághoz (FAA) is, akik értesítették a helyi rendfenntartó erőket. A Los Angeles-i rendőrség be is járta helikopterrel a környéket, de nem akadtak a jetpackes alak nyomára.

Mivel rengeteg teória született, hogy mit is láthattak a pilóták, a FOX 11 megszólaltatott két visszavonult pilótát, akik jelenleg légi biztonsággal kapcsolatban adnak tanácsokat és oktatnak is. A szakértők szerint nincs ok kételkedni a két pilóta szemében és vizuális képességeiben, és a maguk részéről elhiszik azok állítását.

Az eset annyiban különös, hogy jetpackkel ritkán repülnek ilyen magasan, bár akad olyan rakétahátizsák (szép magyarosan), amely képes ilyesmire. A Techspot számolt be arról az idei magassági rekordról, amit Dubajban állítottak fel – ekkor egy jetpackes pilóta 1800 méter magasra emelkedett, közel kétszer olyan magasra tehát, mint amilyen magasan a gépek pilótái kiszúrták most az ismeretlent. Ugyanakkor ez egy kontrollált rekorddöntési kísérlet volt fényes nappal, nem egy könnyed, vasárnap esti repkedés. Ráadásul aki képes egy ilyen eszköz beszerzésére, összeállítására és üzemeltetésére, az valószínűleg tisztában van azzal is, hogy a reptér környékén tett bemutatója sértette a légi biztonságot.

Érdekes adalék az ügyhöz, hogy sok, a Védelmi Minisztériummal szerződésben álló vállalat El Segundo-ban tevékenykedik, ami rendkívül közel található a Los Angeles-i reptérhez. Tehát elképzelhető, hogy valaki elvesztette az irányítást egy kísérleti gép felett, és így került be a lezárt légtérbe.

(A borítókép csak illusztráció.)

(Kép: Flickr/AA Ireland)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.