Rengeteg csodás képet osztott meg a Google Earth
2020 / 02 / 13 / felkai.adam
Rengeteg csodás képet osztott meg a Google Earth
felkai.adam
Ki géppel száll fölébe... A Google ugyan másfajta géppel – műholddal – szállt fölébe, mint amire Radnóti gondolt, de tény, hogy a napi rutin mellett sokszor csupán „térkép e táj”, és elfelejtünk rácsodálkozni a technológia és a természet együttes mágiájára, amire ezek a képek ismételten emlékeztetnek minket.

Az amerikai tech óriás ugyanis ezer vadonatúj, madártávlatú, de művészi igényű képet tett közzé a Földünkről, ahogy azt még sosem láthattuk. És hogy visszakanyarodjunk egyik legnagyobb hazai költőnkhöz: önmagában ennek a bolygónak a sokszínűsége maga a líra.

Ezzel a Google Earth View gyűjteményében immár több mint 2500 tájképet csodálhatunk meg, és a feljavított képminőségnek hála immár 4K felbontás és élénkebb színpaletta mellett tehetjük mindezt.

A képeket letölthetjük, és felhasználhatjuk háttérképnek, vagy csak egyszerűen gyönyörködhetünk bennük a Google Earth Voyager interaktív kiállításán, vagy esetleg letölthetünk egy Chrome bővítményt, amelynek segítségével amikor új lapot nyitunk meg, véletlenszerűen láthatunk egy-egy képet a gyűjteményből, esetleg csak simán rávethetjük magunkat a teljes tárlatra a Google Earth View-ban.

A Google Earth termékigazgatója, Gopal Shah, úgy fogalmazott egy blogbejegyzésben, hogy az Earth View elménket az apró képernyőről a távoli űrbe emeli, és ez a mostani projekt segít rácsodálkozni bolygónk sokszínűségére, és így végül talán jobban gondját fogjuk viselni a Földnek.

Hát, legyen így!

(Kép: Google Earth)

 

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!


Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Új weboldalt készítenél, és saját domain névre is szükséged van?
Próbáld ki az előtelepített WordPresst tartalmazó WP Ready csomagot, ahol csak pár kattintás kell ahhoz, hogy elkezdhesd építeni álmaid weblapját.
Ezek is érdekelhetnek