Rengeteg csodás képet osztott meg a Google Earth

2020 / 02 / 13 / Felkai Ádám
Rengeteg csodás képet osztott meg a Google Earth
Ki géppel száll fölébe... A Google ugyan másfajta géppel – műholddal – szállt fölébe, mint amire Radnóti gondolt, de tény, hogy a napi rutin mellett sokszor csupán „térkép e táj”, és elfelejtünk rácsodálkozni a technológia és a természet együttes mágiájára, amire ezek a képek ismételten emlékeztetnek minket.

Az amerikai tech óriás ugyanis ezer vadonatúj, madártávlatú, de művészi igényű képet tett közzé a Földünkről, ahogy azt még sosem láthattuk. És hogy visszakanyarodjunk egyik legnagyobb hazai költőnkhöz: önmagában ennek a bolygónak a sokszínűsége maga a líra.

Ezzel a Google Earth View gyűjteményében immár több mint 2500 tájképet csodálhatunk meg, és a feljavított képminőségnek hála immár 4K felbontás és élénkebb színpaletta mellett tehetjük mindezt.

A képeket letölthetjük, és felhasználhatjuk háttérképnek, vagy csak egyszerűen gyönyörködhetünk bennük a Google Earth Voyager interaktív kiállításán, vagy esetleg letölthetünk egy Chrome bővítményt, amelynek segítségével amikor új lapot nyitunk meg, véletlenszerűen láthatunk egy-egy képet a gyűjteményből, esetleg csak simán rávethetjük magunkat a teljes tárlatra a Google Earth View-ban.

A Google Earth termékigazgatója, Gopal Shah, úgy fogalmazott egy blogbejegyzésben, hogy az Earth View elménket az apró képernyőről a távoli űrbe emeli, és ez a mostani projekt segít rácsodálkozni bolygónk sokszínűségére, és így végül talán jobban gondját fogjuk viselni a Földnek.

Hát, legyen így!

(Kép: Google Earth)

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.