Rengeteg csodás képet osztott meg a Google Earth

2020 / 02 / 13 / Felkai Ádám
Rengeteg csodás képet osztott meg a Google Earth
Ki géppel száll fölébe... A Google ugyan másfajta géppel – műholddal – szállt fölébe, mint amire Radnóti gondolt, de tény, hogy a napi rutin mellett sokszor csupán „térkép e táj”, és elfelejtünk rácsodálkozni a technológia és a természet együttes mágiájára, amire ezek a képek ismételten emlékeztetnek minket.

Az amerikai tech óriás ugyanis ezer vadonatúj, madártávlatú, de művészi igényű képet tett közzé a Földünkről, ahogy azt még sosem láthattuk. És hogy visszakanyarodjunk egyik legnagyobb hazai költőnkhöz: önmagában ennek a bolygónak a sokszínűsége maga a líra.

Ezzel a Google Earth View gyűjteményében immár több mint 2500 tájképet csodálhatunk meg, és a feljavított képminőségnek hála immár 4K felbontás és élénkebb színpaletta mellett tehetjük mindezt.

A képeket letölthetjük, és felhasználhatjuk háttérképnek, vagy csak egyszerűen gyönyörködhetünk bennük a Google Earth Voyager interaktív kiállításán, vagy esetleg letölthetünk egy Chrome bővítményt, amelynek segítségével amikor új lapot nyitunk meg, véletlenszerűen láthatunk egy-egy képet a gyűjteményből, esetleg csak simán rávethetjük magunkat a teljes tárlatra a Google Earth View-ban.

A Google Earth termékigazgatója, Gopal Shah, úgy fogalmazott egy blogbejegyzésben, hogy az Earth View elménket az apró képernyőről a távoli űrbe emeli, és ez a mostani projekt segít rácsodálkozni bolygónk sokszínűségére, és így végül talán jobban gondját fogjuk viselni a Földnek.

Hát, legyen így!

(Kép: Google Earth)

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.