Videón, ahogy az amerikai haditengerészet kis híján felrobbantja a saját repülőgép-hordozóját, szándékosan 2021 / 06 / 27 / Bobák Áron
A 2017-ben szolgálatba állított USS Gerald R. Ford az amerikai repülőgép-hordozók legújabb generációjának első képviselője, amelyet alig néhány napja vetettek alá az egyik legdurvább tesztnek. Az úgynevezett "teljes sokkpróba" során 18 ezer kilogrammnyi robbanószert robbantottak fel közvetlenül a hajó mellett, így vizsgálva meg, hogy a hajó és annak fedélzeti rendszerei mennyire képesek ellenállni a harcok közben fellépő fizikai megpróbáltatásoknak. Az Egyesült Államok Haditengerészeti Intézete szerint az Egyesült Államok Földtani Szolgálata 3,9-es erősségű földrengést észlelt a robbanás pillanatában Florida partjainál, de arról nincs hír, hogy a detonáció tett-e bármilyen kárt a 3800 milliárd forintos hajóban. (Popular Mechanics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.