Rezvani Vengeance – a kocsi, amivel túlélhető a világvége is

2023 / 01 / 25 / Felkai Ádám
Rezvani Vengeance – a kocsi, amivel túlélhető a világvége is
Ha valaki nem érzi magát biztonságban, imádni fogja ezt az elektromosan sokkoló kilincsekkel, golyóálló üveggel, gázmaszkkal és könnygázzal felszerelt disztópiákból ismerős járművet. Most golyóálló mellény is jár mellé.

Parkolni vele Pesten gyötrelem, a tankolása egy vagyon, de legalább teljes biztonságban érezhetjük magunkat benne ezekben a bizonytalan időkben. A Rezvani Vengeance nem csak amiatt érdekes, mert elképesztő extrái vannak, hanem mert a közelmúltban nagyot ment a közösségi médiában, és ebbe a videóba bizony mi magunk is belefutottunk:

@mobile_mama Is the Rezvani Vengeance the safest vehicle for you and your kiddos or what, Mama? #rezvani #luxury #rezvanivengeance #cartok #momsoftiktok #foryou #foryoupage #fypシ #fyp #fy #mom #family #military ♬ original sound - Mobile_Mama

A Mobile_Mama TikTok csatornán az autó bemutatója olyan lenyűgözőre sikeredett, hogy nehéz volt elsőre eldöntetni, hogy a katonai felszerelésben a böhöm dzsippel egy amerikai bevásárlóközpont parkolójában parádézó, tipikus „soccer mom”-nak tűnő hölgy nem egy paródiát ad-e elő, esetleg nem egy kivágott reklám bukkant elő valahonnan az 1987-es Robotzsaru filmből. A válasz az, hogy (valószínűleg) nem – ez maga a valóság.

Mint arról a The Motherboard beszámol a gépjármű kapcsán: a Vengeance a Rezvani tavalyi modellje, és az alapkiszerelés 285 ezer dollárba kerül, a fent bemutatott katonai csomag, amelynek tehát ezek a biztonsági extrák is a részei, további 125 ezer dollárral toldja meg a végső bilétát. Na de mit is kapunk ezért a rengeteg pénzért? Egész pontosan a következőket:

„Golyóálló üveg, alsó robbanás elleni védelem, füstszűrő, katonai gumiabroncsok, hő éjjellátó rendszer, megerősített felfüggesztés, elektromágneses impulzusvédelem, acél lökhárító, opcionális robbanószerkezet észlelés, folyamatos videofelvétel, elektromos kilincsek, sziréna és kürt opciók, villogó lámpák, vakító lámpák, külső telefon, mágneses reteszek, paprika spray-adagoló, 7 golyóálló mellény, 7 golyóálló sisak, gázálarc, elsősegélynyújtó készlet és egy „hipotermia (kihűlés elleni) készlet.”

A videót a Motherboard is látta, és őket is elgondolkoztatta, hogy miért nem egy kőkemény zsoldos cég mutatja be a járművet, hanem egy külvárosi anyuka. (Ráadásul a videó hashtagjainél is vidáman megférnek egymás szomszédságában a military és a family szavak.) A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy a Mobil_Mama már mutatott be katonai jellegű (de a Vengeance-szel ellentétben nem kifejezetten ilyen célra szánt) járművet. A Motherboard cikke szerint azonban látható egy trend, mely szerint elsősorban az USA-ban (de azóta ez elterjedt Európában, így nálunk is) 2001. szeptember 11. után megszaladtak a katonai terepjárók polgári értékesítései (mint például a Hummer és a H2) – ám ezek esetében a „katonai” jelző elsősorban az esztétikát jelentette, épp ezért az sem véletlen, hogy úgy általában megtette bármilyen nagyobb, egyben fenyegetőbbnek tűnő autó, ami a SUV-mániához is elvezetett. Ha pedig mindezt egy folyamatnak tekintjük, úgy a Vengeance a következő logikus lépés – egy autó, ami már nem csak hozza a katonai megjelenést, de ténylegesen harci funkciókkal is rendelkezik.

A Motherboard hozzáteszi, hogy ez a trend máshol már jóval korábban beindult – a kevésbé békés Dél-Afrikában például már a 80-as és 90-es években piacra akartak dobni egy utólag a kocsikra szerelhető lángszórót – az autótolvajok elijesztésére. Illetve itt látott napvilágot a már-már apokalipszisre szánt Maraduer is. Most tehát ez a trend indulhat be az USA-ban, amit segíthet a rossz közbiztonság érzete is. Kérdés, hogy a hasonló taktikai járművek átterjednek-e Európába is.

(Kép: Rezvani Motors)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.