Ritkán történik ilyesmi, de most megnézhetünk belülről egy szolgálatban lévő, katonai tengeralattjárót 2021 / 02 / 06 / Felkai Ádám

A Walrus-osztályú tengeralattjáró az egyetlen tengeralattjáró osztály, amelyet jelenleg a Holland Királyi Haditengerészet használ. A tengeralattjáró 1990 óta van szolgálatban, és a rozmárról nevezték el. A mostani videón egy VR-szemüveggel irányított drón járja be ezt az egyébként titkos katonai műveletkben használatos tengeralattjárót. A videót amúgy a Királyi Haditengerészet töltötte fel. A Walrus-osztály tengerállatjárói dízel-elektromos járművek. A tengeralattjáró 69 méter hosszú, és 55 fős legénység szolgál rajta. Hollandiának amúgy összesen négy ilyen tengeralattjárója van (a Walruson kívül: Zeeleeuw, Dolfijn, Bruinvis – ezeket szintén vízi állatokról nevezték el). A Walrus-osztály 30 éves járművekből áll, de ezek a NATO leghatékonyabb nem nukleáris meghajtású tengeralattjárói közé tartoznak, és jellemzően megfigyelést/felderítést végeznek. Tehát bár nem új hajók, de főleg titkos műveltekben vesznek részt, ezért is ritkaság, hogy felvétel készüljön a fedélzeten. A kirándulás a torpedószobával kezdődik. A kilövőcsövek üresek, és maguk a torpedók is hiányoznak, aminek oka, hogy ezeket kirakodták arra az időre, míg a hajó kikötött. Ezen kívül megleshetjük egyebek mellett még a periszkópot, valamint a mérnökök helyiségeit is. (Forrás: Wikipedia, Popular Mechanics, kép: HNLMS Bruinvis tengeralattjáró/Wikipedia)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.