Robot-barista a koronavírus terjedésének megfékezéséért Dél-Koreában

2020 / 05 / 29 / Justin Viktor
Robot-barista a koronavírus terjedésének megfékezéséért Dél-Koreában
Dél-Koreában a koronavírus járvány több mint 11,000 embert fertőzött meg és 267-en bele is haltak. Az országban most a kormány: “mindennapi életben történő távolságtartás” kampánya zajlik, és persze a társas érintkezés ott is merőben átalakul. Mint olyan sok szerepben manapság, színre lépnek a robotok.

Robot-barista

Ahogy Dél-Korea egyre kijjebb kerül a koronavírus-járvány halálos szorításából, a vállalkozások kreatív megoldásokkal rukkolnak elő, hogy ügyfeleik biztonságát biztosítsák. Jó példát láthatunk erre egy Daejonban található kávézóban, ahol bérmunkaerőként foglalkoztatott (vagy egyszerűen kikölcsönzött, nem lehet tudni) robot-barista állítja elő, és szolgálja fel az italokat, és, persze fizetni is nála lehet értük.

A robot munkájának köszönhetően a kávézóban csak egyetlen embert kell foglalkoztatni, aki gondoskodik a sütemények elkészítéséről, valamint a robot-kolléga működtetéséről és újratöltéséről. A robot 60 különböző kávé elkészítésére képes, melyeket ki is visz az asztalokhoz. Képes kommunikálni és adatokat cserélni más eszközökkel is, és önvezető technológiát (AV) is tartalmaz, a kávézóban megkeresendő legjobb útvonalak kiszámításához.

Közeledő távolodás

A barista-robotot a Vision Semicon vállalat, egy intelligens-gyár-megoldás szolgáltató fejlesztette ki, egy államilag működtetett tudományos intézettel együtt, azt remélve, hogy gépi-munkaerő flottájukkal segítséget nyújthatnak a dél-koreai társadalom mindennapi életben gyakorlandó közösségi távolságtartáshoz történő alkalmazkodásához. Ez áll jelenleg az országnak a társadalmi-távolságtartás szabályainak enyhítésére tett erőfeszítései középpontjában.

"Rendszerünknek nincs szüksége emberi beavatkozásra a megrendeléstől a kiszállításig, ha az asztalok megfelelően ritkán vannak elrendezve a robotok zökkenőmentes mozgásának biztosítása érdekében, amely megfelel a jelenlegi távolságtartási kampánynak"

- mondta Lee Dong-bae, a Vision Semicon kutatási igazgatója.

A rendszer hátránya, hogy így persze a koronavírus miatt még több munkahely veszhet el. Dél-Korea munkanélküliségi rátáját sem kíméli meg a világjárvány, amely áprilisban 1999 óta a legnagyobb csökkenést mutatta.

A gyártó és a tudományos intézet célja, hogy idén legalább 30 kávézót szállítson robotokkal.

(Forrás: Futurism Képek: Youtube)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.