Robot 'vérfarkasokkal' ijesztik el a medvéket japán településeken

2020 / 10 / 30 / Perei Dóra
Robot 'vérfarkasokkal' ijesztik el a medvéket japán településeken
Abban a pillanatban, amikor a mechanikus szörny medvét észlel, hangos, kísérteties hangot bocsát ki, a szeme pedig vörösen világítani kezd. Ha ez nem hangzik elég hátborzongatónak, felvétel is készült róla.

Ember legyen a talpán, aki nem kapna sikítófrászt, ha kirándulása közben egyszer csak szembetalálná magát egy (esetünkben szerencsére robot) fenevaddal. Nos, Takikawa régió helyi vezetői pontosan ezt szerették volna elérni, mivel az utóbbi időben elszaporodtak arrafelé a medvék. Ugyanakkor olyan védekező módszert próbáltak keresni, ami nem veszélyezteti az állatok életét.

A tisztviselők tehát előálltak ezzel a meglehetősen szokatlan, mechanikus farkas-szörny ötlettel, melynek fejlesztését az Ohta Seiki, mechanikus alkatrészgyártó cégre bízták. A végeredmény pedig még az emberek számára is félelmetes lett: abban a pillanatban, amikor a mechanikus szörny medvét észlel, hangos, kísérteties hangot bocsát ki, a szeme pedig vörösen világítani kezd. Ha ez nem hangzik elég hátborzongatónak, felvétel is készült róla:

A robot ugyanakkor nemcsak farkashangot képes kiadni magából, hanem ötvenkilenc másikat is, köztük emberi üvöltést, vagy éppen a puskalövés fülsiketítő zaját. A fejlesztők célja ezzel az volt, hogy a medvék ne szokjanak hozzá egy adott hanghoz, mert így idővel rájönnének, hogy valójában nincs mitől tartaniuk. Ezen a környéken cseppet sem szokatlan, hogy a medvék téli álmuk előtt az emberlakta helyekre merészkednek némi ennivaló reményében, különösen amióta saját életterük egyre csak szűkül az ember terjeszkedése miatt. A SoraNews24 információi szerint jelenleg hatvankét közösségben helyeztek el szörnyfarkasokat, és

eddig úgy tűnik, hogy a robot megoldotta a problémát, mivel telepítése óta egyetlen medve sem jelent meg a fent említett környéken.

(Fotó: coccochan0213/Twitter)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
A kísérleti projekt célja, hogy segítsen a sarkvidéki közösségnek a zöld energiára való áttérésben a dízel generátorok használata helyett.
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
A szén-dioxid levegőből való kivonása után azonnal újra lehet hasznosítani azt növények, algák és más élelmiszeralapanyagok termesztéséhez, vagy akár vakcinák készítéséhez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.