Robot 'vérfarkasokkal' ijesztik el a medvéket japán településeken

2020 / 10 / 30 / Perei Dóra
Robot 'vérfarkasokkal' ijesztik el a medvéket japán településeken
Abban a pillanatban, amikor a mechanikus szörny medvét észlel, hangos, kísérteties hangot bocsát ki, a szeme pedig vörösen világítani kezd. Ha ez nem hangzik elég hátborzongatónak, felvétel is készült róla.

Ember legyen a talpán, aki nem kapna sikítófrászt, ha kirándulása közben egyszer csak szembetalálná magát egy (esetünkben szerencsére robot) fenevaddal. Nos, Takikawa régió helyi vezetői pontosan ezt szerették volna elérni, mivel az utóbbi időben elszaporodtak arrafelé a medvék. Ugyanakkor olyan védekező módszert próbáltak keresni, ami nem veszélyezteti az állatok életét.

A tisztviselők tehát előálltak ezzel a meglehetősen szokatlan, mechanikus farkas-szörny ötlettel, melynek fejlesztését az Ohta Seiki, mechanikus alkatrészgyártó cégre bízták. A végeredmény pedig még az emberek számára is félelmetes lett: abban a pillanatban, amikor a mechanikus szörny medvét észlel, hangos, kísérteties hangot bocsát ki, a szeme pedig vörösen világítani kezd. Ha ez nem hangzik elég hátborzongatónak, felvétel is készült róla:

A robot ugyanakkor nemcsak farkashangot képes kiadni magából, hanem ötvenkilenc másikat is, köztük emberi üvöltést, vagy éppen a puskalövés fülsiketítő zaját. A fejlesztők célja ezzel az volt, hogy a medvék ne szokjanak hozzá egy adott hanghoz, mert így idővel rájönnének, hogy valójában nincs mitől tartaniuk. Ezen a környéken cseppet sem szokatlan, hogy a medvék téli álmuk előtt az emberlakta helyekre merészkednek némi ennivaló reményében, különösen amióta saját életterük egyre csak szűkül az ember terjeszkedése miatt. A SoraNews24 információi szerint jelenleg hatvankét közösségben helyeztek el szörnyfarkasokat, és

eddig úgy tűnik, hogy a robot megoldotta a problémát, mivel telepítése óta egyetlen medve sem jelent meg a fent említett környéken.

(Fotó: coccochan0213/Twitter)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Az afrikai robbanó tó, ami pillanatok alatt végzett ezerhétszáz emberrel
Afrikában három olyan tó is található, ami időzített bombához hasonló fenyegetést jelent: a bennük felgyülemlő szén-dioxid rossz esetben kirobbanhat és az elterjedő fojtogató felhő a közelben lévőket rendkívül gyorsan megölheti. A legtöbb áldozatot szedő esemény 1986-ban történt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.