Robot 'vérfarkasokkal' ijesztik el a medvéket japán településeken
2020 / 10 / 30 / perei.dora
Robot 'vérfarkasokkal' ijesztik el a medvéket japán településeken
Abban a pillanatban, amikor a mechanikus szörny medvét észlel, hangos, kísérteties hangot bocsát ki, a szeme pedig vörösen világítani kezd. Ha ez nem hangzik elég hátborzongatónak, felvétel is készült róla.

Ember legyen a talpán, aki nem kapna sikítófrászt, ha kirándulása közben egyszer csak szembetalálná magát egy (esetünkben szerencsére robot) fenevaddal. Nos, Takikawa régió helyi vezetői pontosan ezt szerették volna elérni, mivel az utóbbi időben elszaporodtak arrafelé a medvék. Ugyanakkor olyan védekező módszert próbáltak keresni, ami nem veszélyezteti az állatok életét.

A tisztviselők tehát előálltak ezzel a meglehetősen szokatlan, mechanikus farkas-szörny ötlettel, melynek fejlesztését az Ohta Seiki, mechanikus alkatrészgyártó cégre bízták. A végeredmény pedig még az emberek számára is félelmetes lett: abban a pillanatban, amikor a mechanikus szörny medvét észlel, hangos, kísérteties hangot bocsát ki, a szeme pedig vörösen világítani kezd. Ha ez nem hangzik elég hátborzongatónak, felvétel is készült róla:

A robot ugyanakkor nemcsak farkashangot képes kiadni magából, hanem ötvenkilenc másikat is, köztük emberi üvöltést, vagy éppen a puskalövés fülsiketítő zaját. A fejlesztők célja ezzel az volt, hogy a medvék ne szokjanak hozzá egy adott hanghoz, mert így idővel rájönnének, hogy valójában nincs mitől tartaniuk. Ezen a környéken cseppet sem szokatlan, hogy a medvék téli álmuk előtt az emberlakta helyekre merészkednek némi ennivaló reményében, különösen amióta saját életterük egyre csak szűkül az ember terjeszkedése miatt. A SoraNews24 információi szerint jelenleg hatvankét közösségben helyeztek el szörnyfarkasokat, és

eddig úgy tűnik, hogy a robot megoldotta a problémát, mivel telepítése óta egyetlen medve sem jelent meg a fent említett környéken.

(Fotó: coccochan0213/Twitter)


Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.