Robotok állnak munkába Abu Dhabi repterén

2020 / 05 / 03 / Rácz Tamás
Robotok állnak munkába Abu Dhabi repterén
Fertőtlenítik a repülőt, ellenőrzik az utasokat, csomagokat szállítanak, és azzal, hogy kiváltják az emberi munkaerőt, csökkentik a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélyét.

Az Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér a koronavírus-járvány terjedésének kíván gátat venni azzal, hogy egy lehetséges közvetítőt, a reptéri emberi kiszolgálószemélyzetet  részbeni robotokkal váltja ki. A CoDi BOT márkájú robot, egészen pontosan UGV (Unmanned Ground Vehicle, ember nélküli földi jármű) ráadásul hazai gyártmány, a fejlesztő cég, a Marakeb Technologies székhelye az Egyesült Arab Emírségekben van.

A tervek szerint az Abu Dhabi reptér csak az első lesz a sorban. Ha a kezdetben az utasok infrakamerás testhőmérséklet-ellenőrzésére és a repülőgépek, reptéri helyiségek UV-C-s és vegyszeres fertőtlenítésére bevetett robotok beválnak, az Emírségek többi repterén is elkezdhetik leváltani a humán munkaerőt.

Ezek a robotok azért még nem olyan intelligensek, hogy teljesen automatikusan végezhessék feladataikat. Egy kezelő is segíti a működésüket, aki 4G-alapú online videostreamen követheti, merre is jár éppen a gép és bármikor beavatkozhat a robot mozgásába, működésébe.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
A Renault az automatizálás mellett döntött és kétszáz robotot dolgoztat új központjában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.