Robotok állnak munkába Abu Dhabi repterén

2020 / 05 / 03 / Rácz Tamás
Robotok állnak munkába Abu Dhabi repterén
Fertőtlenítik a repülőt, ellenőrzik az utasokat, csomagokat szállítanak, és azzal, hogy kiváltják az emberi munkaerőt, csökkentik a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélyét.

Az Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér a koronavírus-járvány terjedésének kíván gátat venni azzal, hogy egy lehetséges közvetítőt, a reptéri emberi kiszolgálószemélyzetet  részbeni robotokkal váltja ki. A CoDi BOT márkájú robot, egészen pontosan UGV (Unmanned Ground Vehicle, ember nélküli földi jármű) ráadásul hazai gyártmány, a fejlesztő cég, a Marakeb Technologies székhelye az Egyesült Arab Emírségekben van.

A tervek szerint az Abu Dhabi reptér csak az első lesz a sorban. Ha a kezdetben az utasok infrakamerás testhőmérséklet-ellenőrzésére és a repülőgépek, reptéri helyiségek UV-C-s és vegyszeres fertőtlenítésére bevetett robotok beválnak, az Emírségek többi repterén is elkezdhetik leváltani a humán munkaerőt.

Ezek a robotok azért még nem olyan intelligensek, hogy teljesen automatikusan végezhessék feladataikat. Egy kezelő is segíti a működésüket, aki 4G-alapú online videostreamen követheti, merre is jár éppen a gép és bármikor beavatkozhat a robot mozgásába, működésébe.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.