Ez a ruhára csíptethető eszköz mindent leír, amit csak mondasz

2021 / 10 / 20 / Bobák Áron
Ez a ruhára csíptethető eszköz mindent leír, amit csak mondasz
Ma már számos alkalmazás képes rá, hogy az élő beszédet szinte tökéletes pontossággal alakítsa élő szöveggé, ugyanakkor akár Evernote-ot használunk erre, akár GBoardot, akár bármilyen más alkalmazást, ezek a programok mindig okozni fognak egy kis kényelmetlenséget, nevezetesen, hogy elő kell vennünk a telefonunkat, és elindítani a megfelelő appot.

Ezt a problémát igyekszik megoldani a Scripter nevű eszköz, ami tulajdonképpen egy ruhára rögzíthető, miniatűr diktafon, amit mindössze egy gombnyomásba kerül elindítani. Az eszköz ezután mindent, ami elhangzik, automatikusan írott szöveggé alakít, és eltárolja a felhőben, a mesterséges intelligencia alapú algoritmusának köszönhetően pedig a dokumentumok között utólag könnyedén kereshetünk címkék, keresőszavak és egyéb szempontok alapján.

Magyarul beszélők számára rossz hír, hogy a Scripter jelenleg csak 16 nyelvet ismer, így például a GBoarddal ellentétben magyarul egyelőre nem használható, de aki rendszeresen tart megbeszéléseket angolul, németül, esetleg spanyolul, vagy nem zavarja, ha az ötleteit vagy a bevásárlólistáját valamilyen idegen nyelven kell lejegyeznie, annak rendkívül nagy segítséget jelenthet a hétköznapokban. A szűkös nyelvkészlet mellett a Scripternek van néhány egészen vonzó tulajdonsága is, a készítői szerint például a központozást, az új bekezdéseket és a kis és nagy betűket is automatikusan felismeri, amire sok telefonos alkalmazás nem képes.

A Kickstarteren elérhető információk szerint az eszközben egy 230 milliamperórás akkumulátor van, ami legalább nyolc óra folyamatos használatot tesz lehetővé, az 1 GB-os tárhelynek köszönhetően pedig akár egyórás hangfelvételeket is készíthetünk. A gyors adatátvitelről az 5.1-es Bluetooth adatkapcsolat gondoskodik, és természetesen androidos valamint iOS-es eszközökkel is kompatibilis a Senstone Notes alkalmazáson keresztül. A Scripter jelenleg 140 dollárért, vagyis nagyjából 43 ezer forintért rendelhető meg a Kickstarterről, a kiszállítását pedig jövő tavaszra ígérik, noha a gyártó felhívja rá a figyelmet, hogy a globális processzorhiány miatt lehetnek csúszások a rendelések teljesítésében.

(Yanko Design, Fotó: Scripter)

További cikkek a témában:

Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted? Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztet Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.

Automatikusan fordít és jegyzetel megbeszéléseken a Microsoft új appja A Group Transcribe remek eszköz lesz, ha egyszer újra lesznek személyes értekezletek.

Karnyújtásnyira kerültünk tőle, hogy többé ne kelljen nyelveket tanulnunk Telefonokra is megérkezett a Google Asszisztens tolmács funkciója, és élőben is pont olyan lenyűgöző, mint a bemutató videókon.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.