Ez a ruhára csíptethető eszköz mindent leír, amit csak mondasz

2021 / 10 / 20 / Bobák Áron
Ez a ruhára csíptethető eszköz mindent leír, amit csak mondasz
Ma már számos alkalmazás képes rá, hogy az élő beszédet szinte tökéletes pontossággal alakítsa élő szöveggé, ugyanakkor akár Evernote-ot használunk erre, akár GBoardot, akár bármilyen más alkalmazást, ezek a programok mindig okozni fognak egy kis kényelmetlenséget, nevezetesen, hogy elő kell vennünk a telefonunkat, és elindítani a megfelelő appot.

Ezt a problémát igyekszik megoldani a Scripter nevű eszköz, ami tulajdonképpen egy ruhára rögzíthető, miniatűr diktafon, amit mindössze egy gombnyomásba kerül elindítani. Az eszköz ezután mindent, ami elhangzik, automatikusan írott szöveggé alakít, és eltárolja a felhőben, a mesterséges intelligencia alapú algoritmusának köszönhetően pedig a dokumentumok között utólag könnyedén kereshetünk címkék, keresőszavak és egyéb szempontok alapján.

Magyarul beszélők számára rossz hír, hogy a Scripter jelenleg csak 16 nyelvet ismer, így például a GBoarddal ellentétben magyarul egyelőre nem használható, de aki rendszeresen tart megbeszéléseket angolul, németül, esetleg spanyolul, vagy nem zavarja, ha az ötleteit vagy a bevásárlólistáját valamilyen idegen nyelven kell lejegyeznie, annak rendkívül nagy segítséget jelenthet a hétköznapokban. A szűkös nyelvkészlet mellett a Scripternek van néhány egészen vonzó tulajdonsága is, a készítői szerint például a központozást, az új bekezdéseket és a kis és nagy betűket is automatikusan felismeri, amire sok telefonos alkalmazás nem képes.

A Kickstarteren elérhető információk szerint az eszközben egy 230 milliamperórás akkumulátor van, ami legalább nyolc óra folyamatos használatot tesz lehetővé, az 1 GB-os tárhelynek köszönhetően pedig akár egyórás hangfelvételeket is készíthetünk. A gyors adatátvitelről az 5.1-es Bluetooth adatkapcsolat gondoskodik, és természetesen androidos valamint iOS-es eszközökkel is kompatibilis a Senstone Notes alkalmazáson keresztül. A Scripter jelenleg 140 dollárért, vagyis nagyjából 43 ezer forintért rendelhető meg a Kickstarterről, a kiszállítását pedig jövő tavaszra ígérik, noha a gyártó felhívja rá a figyelmet, hogy a globális processzorhiány miatt lehetnek csúszások a rendelések teljesítésében.

(Yanko Design, Fotó: Scripter)

További cikkek a témában:

Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted? Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztet Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.

Automatikusan fordít és jegyzetel megbeszéléseken a Microsoft új appja A Group Transcribe remek eszköz lesz, ha egyszer újra lesznek személyes értekezletek.

Karnyújtásnyira kerültünk tőle, hogy többé ne kelljen nyelveket tanulnunk Telefonokra is megérkezett a Google Asszisztens tolmács funkciója, és élőben is pont olyan lenyűgöző, mint a bemutató videókon.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.