Sikeres volt a történelmi teszt, begyulladt a Starship összes hajtóműve – Videó 2022 / 09 / 09 / Felkai Ádám

A Starship a SpaceX következő generációs mélyűr-szállító rendszere, amelyet a vállalat azért fejleszt, hogy embereket és rakományokat a Holdra, a Marsra és azon túlra juttasson. A jármű két teljesen újrafelhasználható elemből áll, és mindkettőt Raptor hajtóművek mozgatják: egy hatalmas első fokozat, a Super Heavy nevű gyorsítórakéta és egy 50 méter magas űrhajó, a Starship. A SpaceX jelenleg a Starship első Föld körüli repülésére készül, amely a Booster 7 nevű Super Heavy és a Ship 24 jelzésű Starship első komolyabb megmérettetése lesz. A vállalat ennek érdekében mindkét járművet élénken teszteli a texasi Starbase nevű főhadiszállásán – ezek egyike a hajtóművek ellenőrzésére szolgáló úgynevezett „static fire” tesztek. A Ship 24 hajtóműveit már augusztus 9-én is tesztelték, de ekkor csak a hatból két Raptor hajtóművet járattak, nem úgy tehát, mint tegnap, amikor mind a hat hajtóművet 24 másodpercen át működtették, mint a drámai felvételen látható. Elon Musk szerint egyébként a Starship utat nyithat a mennyekbe, vagyis gazdaságilag megvalósítható alternatívát kínál a mélyűr felfedezésére, így akár a Mars meghódítására is. A Starshipnek az Artemis programban is szerep jut, ez a hajó fogja landerként az SLS-ről a Hold felszínére juttatni az űrhajósokat – igaz, nem kizárt, hogy akár ennél komolyabb szerephez is juthat, különösen, ha az SLS program nehézségeit nem sikerül megoldani. Forrás: Space.com Kép: Twitter/SpaceX
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.