Sikeres volt a történelmi teszt, begyulladt a Starship összes hajtóműve – Videó 2022 / 09 / 09 / Felkai Ádám

A Starship a SpaceX következő generációs mélyűr-szállító rendszere, amelyet a vállalat azért fejleszt, hogy embereket és rakományokat a Holdra, a Marsra és azon túlra juttasson. A jármű két teljesen újrafelhasználható elemből áll, és mindkettőt Raptor hajtóművek mozgatják: egy hatalmas első fokozat, a Super Heavy nevű gyorsítórakéta és egy 50 méter magas űrhajó, a Starship. A SpaceX jelenleg a Starship első Föld körüli repülésére készül, amely a Booster 7 nevű Super Heavy és a Ship 24 jelzésű Starship első komolyabb megmérettetése lesz. A vállalat ennek érdekében mindkét járművet élénken teszteli a texasi Starbase nevű főhadiszállásán – ezek egyike a hajtóművek ellenőrzésére szolgáló úgynevezett „static fire” tesztek. A Ship 24 hajtóműveit már augusztus 9-én is tesztelték, de ekkor csak a hatból két Raptor hajtóművet járattak, nem úgy tehát, mint tegnap, amikor mind a hat hajtóművet 24 másodpercen át működtették, mint a drámai felvételen látható. Elon Musk szerint egyébként a Starship utat nyithat a mennyekbe, vagyis gazdaságilag megvalósítható alternatívát kínál a mélyűr felfedezésére, így akár a Mars meghódítására is. A Starshipnek az Artemis programban is szerep jut, ez a hajó fogja landerként az SLS-ről a Hold felszínére juttatni az űrhajósokat – igaz, nem kizárt, hogy akár ennél komolyabb szerephez is juthat, különösen, ha az SLS program nehézségeit nem sikerül megoldani. Forrás: Space.com Kép: Twitter/SpaceX
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Ez a magyar cég megoldotta, hogy 1080 autó elférjen 173 parkolóhelyen
Bemutatjuk a Parklt, a hazai mobilitási forradalom egyik fontos szereplőjét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.