Sikeresen felszállt a Mars-rakéta prototípusa 2020 / 08 / 05 / Bobák Áron

A Starship SN5 ugyan csak egy hajtóművet használt és csak 150 méteres magasságig emelkedett, de ez egy rendkívül fontos 150 méter volt. A SpaceX Boca Chica-i bázisán végrehajtott teszt az első alkalom, amikor a Csillaghajó teljes méretű prototípusa a levegőbe emelkedett, ezzel a SpaceX egy újabb lépést tett a Mars felé. Mivel a prototípusról hiányzott az orra, ezért valamivel alacsonyabb volt, mint a végleges változat, ami 50 méter magas lesz, és hat Raptor-hajtómű fogja hajtani, így Elon Musk reményei szerint egyszerre akár száz embert is tud majd szállítani a Marsra. A SpaceX-nek azonban nem csak emiatt fontos, hogy a Starship minél előbb elkészüljön, hanem mert sokkal több rakományt is fel tud vinni a világűrbe, így többek között a Starlink kiépítését is jelentősen felgyorsíthatja.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
Egy új kutatás végre feltárja a Hold ősi múltjának a döbbenetes titkait.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.