Sky Cruise – a fúziós reaktorral hajtott léghotel 2022 / 06 / 26 / Felkai Ádám

A Sky Cruise lényegében az elveszett közös láncszem a Titanic, valamint a Douglas Adams által egy menő videojáték keretein belül elképzelt Titanic csillaghajó közt – egy iszonyatos jármű, amit luxusra terveztek, de nem a vízen közlekedik, és még nem is az űrben, mindössze a levegőben. Az eszközt több mint 5000 vendég befogadására tervezték, és az utasok rengeteg mód agyonüthetik az időt a fedélzeten: divatos éttermek, hatalmas bevásárlóközpont, edzőtermek, színházak, medencék, wellness- és egészségügyi szolgáltatások, rendezvényterek és még sok más tevékenység várja őket. Természetesen a kilátás is párját ritkítja mindemellett. Az elképzelés szerint a hajót 20 elektromos motor tartja a levegőben, melyeket egy kisebb fúziós reaktor hajt – ennek köszönhetően csak ritkán kell landolni, és az utasok sem a földön szállnának fel, hanem kereskedelmi vagy magángépeken jutnának el ebbe a légi szállodába. Hogy lesz-e ebből a koncepcióból valaha valami? Jelenleg gyakorlati célra használható fúziós reaktor sem létezik, egyes kommentelők pedig a videó alatt azt is szóvá tették, hogy egy ilyen gép sosem tudna a levegőbe emelkedni – magyarán a válasz alsó hangon is bizonytalan, álmodozni viszont lehet. (Forrás: Futurism)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.