Sky Cruise – a fúziós reaktorral hajtott léghotel 2022 / 06 / 26 / Felkai Ádám

A Sky Cruise lényegében az elveszett közös láncszem a Titanic, valamint a Douglas Adams által egy menő videojáték keretein belül elképzelt Titanic csillaghajó közt – egy iszonyatos jármű, amit luxusra terveztek, de nem a vízen közlekedik, és még nem is az űrben, mindössze a levegőben. Az eszközt több mint 5000 vendég befogadására tervezték, és az utasok rengeteg mód agyonüthetik az időt a fedélzeten: divatos éttermek, hatalmas bevásárlóközpont, edzőtermek, színházak, medencék, wellness- és egészségügyi szolgáltatások, rendezvényterek és még sok más tevékenység várja őket. Természetesen a kilátás is párját ritkítja mindemellett. Az elképzelés szerint a hajót 20 elektromos motor tartja a levegőben, melyeket egy kisebb fúziós reaktor hajt – ennek köszönhetően csak ritkán kell landolni, és az utasok sem a földön szállnának fel, hanem kereskedelmi vagy magángépeken jutnának el ebbe a légi szállodába. Hogy lesz-e ebből a koncepcióból valaha valami? Jelenleg gyakorlati célra használható fúziós reaktor sem létezik, egyes kommentelők pedig a videó alatt azt is szóvá tették, hogy egy ilyen gép sosem tudna a levegőbe emelkedni – magyarán a válasz alsó hangon is bizonytalan, álmodozni viszont lehet. (Forrás: Futurism)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.