Jó hír a Skype felhasználók számára: a Microsoft kibővíti a platform elérhetőségét március végétől

2020 / 03 / 15 / Bobák Zsófia
Jó hír a Skype felhasználók számára: a Microsoft kibővíti a platform elérhetőségét március végétől
A videóchat otthonról dolgozáshoz is ideális, de most kivételesen nem a koronavírusról van szó. A Teams és a Skype közti határ megnyitását régóta ígéri a Microsoft és most valóban elérhetővé válik.

A Teams chatplatform felhasználói március végétől kezdődően hívhatják a Skype használókat és fordítva, a szolgáltatások átjárhatóvá válnak, csak a beszélgetőpartner email címét kell megadni. A videóchat szolgáltatás régóta velünk van már, 2003-ban készült svéd, dán, észt összefogásban, majd 2011-ben felvásárolta a Microsoft és hamarosan lecserélte rá a Windows Live Messengert. Az időnként felmerülő adatvédelmi aggályok ellenére a Skype népszerűsége folyamatosan növekszik, 2014-re már túllépte az egymilliárdot a felhasználók száma, előrejelzések szerint pedig 2023-ra a kétmilliárdot is meghaladja majd.

A fő vonzereje, az ingyenessége mellett, a nagyobb interaktivitás megteremtése, a hagyományos telefonok csak hangra alapozott hívásaival szemben. Bár sokan a hátuk közepére kívánják a telekonferenciákat, de arra mindenképpen ideális a módszer, hogy áthidalja a földrajzi távolságokat az emberek között, a világ bármely pontjáról lehetővé téve a megbeszélések szervezését, időpazarló utazgatás nélkül, a résztvevők videókapcsolattal pedig sokkal interaktívabb módon tudják szervezni a meetingeket. Ennél interaktívabb (és jóval szórakoztatóbb) már csak a futurisztikus hologramos megoldás lehetne, de az sajnos most még nem érhető el széles körben, otthoni felhasználók számára semmiképp, a technikai nehézségek miatt, bár már vannak cégek, mint a torontói ARHT, melyek dolgoznak az üzleti életben való megjelentetésén és kereskedelmi forgalomba való bevezetésén.

Egyelőre azonban, amíg nem tud a digitális énünk bármilyen helyszínen materializálódni egyik pillanatról a másikra, marad a hétköznapi megoldás, a videóchat. A Microsoft tavaly júliusban hozta nyilvánosságra a terveit, miszerint lehetővé teszi az interoperabilitást a Teams és a Skype között, mivel ez régi kívánsága volt a felhasználóknak, sokan azért nem váltottak eddig a Teams szolgáltatásra, mert onnan nem volt elérhető a Skype. Az akadály most elhárul, de az elérhetőség nem alapértelmezett, default módba lesz beállítva, hanem manuálisan kell az adminoknak a Microsoft 365 admin centerben élesíteniük. A Skype for Business Online szolgáltatás viszont megszűnik, ennek a helyettesítésére találták ki a Teamset, de ez csak 2021 júliusának végén fog bekövetkezni.
A Teams pedig hat hónapra ingyenessé válik, bár eddig is volt ingyenes verziója, de az nem tartalmazott bizonyos funkciókat, most a teljes platform elérhető lesz mindenki számára. A cég két hete jelentetette be a hírt, ez a lépés is a COVID-19 ideje alatt szükséges otthoni munkát hivatott segíteni.

(Forrás: ZDNet, Fotó: Flickr/philwolff)


Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
A Bose-Einstein-kondenzáció az anyag egzotikus állapota, amit korábban csak atomok használatával tudtak előállítani a kutatók.
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
Nagy meglepetés egy kicsi bolygótól – a felfedezés a Merkúr több furcsa tulajdonságát is magyarázhatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.