Sok helyen drágul a Spotify, de Magyarországon nem

2023 / 07 / 25 / Bodnár Barna
Sok helyen drágul a Spotify, de Magyarországon nem
Több mint 10 év után árnövekedést jelentett be a a világ legnépszerűbb audio streaming szolgáltatója. A Spotify reklámmentes zenehallgatást biztosító prémium előfizetése a világ számos országában drágulni fog, hazánk azonban egyelőre a kivételek közé tartozik.

12 év után emelkedik a Spotify Premium ára az Egyesült Államokban, és a világ számos más országában. Az előfizetés az eddigi 9,99 dollár helyett mostantól havi 10,99 dollárba fog kerülni az amerikaiaknak, áll a cég tegnapi közleményében. A svéd székhelyű, 2008-ban indított Spotify a világ legnagyobb audio streaming szolgáltatója, félmilliárd felhasználójának közel fele prémium előfizető, ami többek között olyan előnyökkel jár, mint a reklámmentes zenehallgatás vagy az offline lejátszás.

Az Egyesült Államokon kívül nőnek az árak számos európai országban is, Franciaországban például 1 euróval, de az árváltozás érinti még többek között Ausztriát, Dániát, Szlovákiát, és Görögországot is. Magyarországon úgy tűnik, egyelőre nem változik az előfizetések ára, az Egyéni premium csomag a Spotify hazánkban való 2013-as megjelenése óta 4.99 euró, a főiskolai és egyetemi hallgatók számára fenntartott Hallgatói premium 2.49 euró, a két külön Premium fiókot tartalmazó Premium duo 6.49 euró, a 6 fiókot magában foglaló Családi premium pedig 7.99 euróba kerül.

Nem mondhatni, hogy a jelenleg 178 országban elérhető Spotify Premium árának emelkedése váratlan, tekintve, hogy az elmúlt hónapokban minden nagyobb zenei streaming szolgáltatás drágult. Tavaly októberben az Apple kezdte a sort, idén januárban az Amazon követte, és még ugyanabban a hónapban a YouTube Music Premium és a Tidal is nagyjából egy dollárral emelte szolgáltatásának árát.

A Spotify legtöbb előfizetője Európában és Észak-Amerikában van. A cég éves jelentéséből származó legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a Spotify prémium előfizetőinek 69 százaléka Európában és Észak-Amerikában található. A tegnapi bejelentés értelmében a két kontinens számos országában drágul az előfizetés, íme az áremelkedésben érintett nemzetek teljes listája:

Andorra, Albánia, Argentína, Ausztria, Ausztrália, Bosznia-Hercegovina, Belgium, Bulgária, Brazília, Kanada, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ciprus, Dánia, Ecuador, Észtország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Egyesült Királyság, Görögország, Guatemala, Hong Kong, Horvátország, Indonézia, Írország, Izrael, Izland, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Monaco, Montenegró, Észak Macedónia, Málta, Mexikó, Hollandia, Norvégia, Új Zéland, Peru, Portugália, Szerbia, Svédország, Szingapúr, Szlovénia, Szlovákia, San Marino, Thaiföld, Törökország, Amerikai Egyesült Államok, Koszovó.

(Borítókép: Getty Images/NurPhoto)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.