Sok helyen drágul a Spotify, de Magyarországon nem

2023 / 07 / 25 / Bodnár Barna
Sok helyen drágul a Spotify, de Magyarországon nem
Több mint 10 év után árnövekedést jelentett be a a világ legnépszerűbb audio streaming szolgáltatója. A Spotify reklámmentes zenehallgatást biztosító prémium előfizetése a világ számos országában drágulni fog, hazánk azonban egyelőre a kivételek közé tartozik.

12 év után emelkedik a Spotify Premium ára az Egyesült Államokban, és a világ számos más országában. Az előfizetés az eddigi 9,99 dollár helyett mostantól havi 10,99 dollárba fog kerülni az amerikaiaknak, áll a cég tegnapi közleményében. A svéd székhelyű, 2008-ban indított Spotify a világ legnagyobb audio streaming szolgáltatója, félmilliárd felhasználójának közel fele prémium előfizető, ami többek között olyan előnyökkel jár, mint a reklámmentes zenehallgatás vagy az offline lejátszás.

Az Egyesült Államokon kívül nőnek az árak számos európai országban is, Franciaországban például 1 euróval, de az árváltozás érinti még többek között Ausztriát, Dániát, Szlovákiát, és Görögországot is. Magyarországon úgy tűnik, egyelőre nem változik az előfizetések ára, az Egyéni premium csomag a Spotify hazánkban való 2013-as megjelenése óta 4.99 euró, a főiskolai és egyetemi hallgatók számára fenntartott Hallgatói premium 2.49 euró, a két külön Premium fiókot tartalmazó Premium duo 6.49 euró, a 6 fiókot magában foglaló Családi premium pedig 7.99 euróba kerül.

Nem mondhatni, hogy a jelenleg 178 országban elérhető Spotify Premium árának emelkedése váratlan, tekintve, hogy az elmúlt hónapokban minden nagyobb zenei streaming szolgáltatás drágult. Tavaly októberben az Apple kezdte a sort, idén januárban az Amazon követte, és még ugyanabban a hónapban a YouTube Music Premium és a Tidal is nagyjából egy dollárral emelte szolgáltatásának árát.

A Spotify legtöbb előfizetője Európában és Észak-Amerikában van. A cég éves jelentéséből származó legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a Spotify prémium előfizetőinek 69 százaléka Európában és Észak-Amerikában található. A tegnapi bejelentés értelmében a két kontinens számos országában drágul az előfizetés, íme az áremelkedésben érintett nemzetek teljes listája:

Andorra, Albánia, Argentína, Ausztria, Ausztrália, Bosznia-Hercegovina, Belgium, Bulgária, Brazília, Kanada, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ciprus, Dánia, Ecuador, Észtország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Egyesült Királyság, Görögország, Guatemala, Hong Kong, Horvátország, Indonézia, Írország, Izrael, Izland, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Monaco, Montenegró, Észak Macedónia, Málta, Mexikó, Hollandia, Norvégia, Új Zéland, Peru, Portugália, Szerbia, Svédország, Szingapúr, Szlovénia, Szlovákia, San Marino, Thaiföld, Törökország, Amerikai Egyesült Államok, Koszovó.

(Borítókép: Getty Images/NurPhoto)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.