Sokat fejlődött a Tesla humanoid robotja 2023 / 09 / 25 / Bobák Zsófia

A Tesla a tavaly októberi Tesla AI Day keretében mutatta be személyesen is a nagyközönségnek azt az emberszerű robotot, amellyel a gyártási munkákat tervezik megreformálni és hatékonyabbá tenni. A bemutatón akkor még csak a kísérleti verzió, a Bumble C tudott önállóan mozogni, az Optimus járásra még képtelen változatát emberi erővel vitték fel a színpadra, de a fejlesztések során gyorsan felzárkózott és hamar elsajátította azokat a képességeket, amelyek egyszer hasznos segítőtárssá teszik a humán munkakörnyezetben. A Tesla által megosztott legújabb videóban jól látható, hogy a robot már sokkal finomabb mozdulatok kivitelezésére is alkalmas és a neurális hálózat segítségével pusztán a vizuális információkra támaszkodva tudja a feladatokat elvégezni. A humanoid nyakán pedig szemmel láthatóan egy piros kapcsoló is helyet kapott, aminek funkciója nagy valószínűséggel a gép leállítása lesz. Elon Musk ígérete szerint ugyanis Optimus biztonságos használatát többek között egy stop gombbal is garantálják majd, de egy okostelefonos alkalmazással kezelhető leállító funkció is a lehetséges opciók között szerepel. (Fotó: Tesla)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.