Sokkal emberszerűbbé válnak a videójátékok karakterei a mesterséges intelligenciának köszönhetően 2023 / 06 / 01 / Bobák Áron

Az elsősorban a videókártyáiról ismert Nvidia a tajvani Computex kiállításon nyújtott egy röpke betekintést abba, hogy mit várhatunk a generatív mesterséges intelligencia és a videójátékok találkozásától, amit a Convai nevű startup által készített demóval szemléltettek. Ebben a játékos egy ramen étterem tulajdonosával elegyedik beszédbe, és bár az eszmecserében elsőre nincs semmi különleges, a helyzet máris egészen más, ha tudjuk, hogy az NPC (vagyis a nem játékos karakter) szájából elhangzó mondatok nem előre szripteltek, hanem azokat a karakter valós időben "találja ki". Ezt az Nvidia ACE (Avatar Cloud Engine) for Games technológiája teszi lehetővé, ami három megoldást egyesít: az Nvidia NeMo nagy nyelvi modellt, ami lehetővé teszi, hogy a karakterek a személyiségüknek és háttértörténetüknek megfelelően reagáljanak az eseményekre, az Nvidia Rivát, ami a beszédértésért és beszédalkotásért felel, valamint az Omniverse Audio2Face-t, aminek feladata, hogy a hangforrás alapján hiteles arcanimációt hozzon létre.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket.
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Önállóan mozgó és tájékozódó, alakváltó robotokat készítettek a kutatók a nyilvános helyek zajszűrésére.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.