Sokkal emberszerűbbé válnak a videójátékok karakterei a mesterséges intelligenciának köszönhetően 2023 / 06 / 01 / Bobák Áron

Az elsősorban a videókártyáiról ismert Nvidia a tajvani Computex kiállításon nyújtott egy röpke betekintést abba, hogy mit várhatunk a generatív mesterséges intelligencia és a videójátékok találkozásától, amit a Convai nevű startup által készített demóval szemléltettek. Ebben a játékos egy ramen étterem tulajdonosával elegyedik beszédbe, és bár az eszmecserében elsőre nincs semmi különleges, a helyzet máris egészen más, ha tudjuk, hogy az NPC (vagyis a nem játékos karakter) szájából elhangzó mondatok nem előre szripteltek, hanem azokat a karakter valós időben "találja ki". Ezt az Nvidia ACE (Avatar Cloud Engine) for Games technológiája teszi lehetővé, ami három megoldást egyesít: az Nvidia NeMo nagy nyelvi modellt, ami lehetővé teszi, hogy a karakterek a személyiségüknek és háttértörténetüknek megfelelően reagáljanak az eseményekre, az Nvidia Rivát, ami a beszédértésért és beszédalkotásért felel, valamint az Omniverse Audio2Face-t, aminek feladata, hogy a hangforrás alapján hiteles arcanimációt hozzon létre.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.