Sokoldalú, moduláris, elektromos jármű a Német Légiközlekedési Központtól

2020 / 09 / 26 / Justin Viktor
Sokoldalú, moduláris, elektromos jármű a Német Légiközlekedési Központtól
A Német Légiközlekedési Központról (DLR) legutoljára akkor hallottunk, mikor a NASA űrvakondja, a magát a Mars talajába beásni igyekvő szerkezet bajba került, hiszen ők irányították ezt a próbálkozást. Most újra hallattak magukról, egy moduláris, transzformerszerű, sokoldalú jármű terveinek nyilvánosságra hozatalával.

Busz+teherautó+mobil bolt

A jármű egy busz, ami átalakulhat teherautóvá és vissza, illetve egyéb funkcióval is bővíthető. Lehet belőle például mobil üzlet, ha a jármű tetején elhelyezkedő kapszulaszerű modult kicserélik egy másikra. A jármű súlypontja rendkívül alacsonya van, vezetőfülkéje pedig egyáltalán nincs, hiyzen ez egy önvezető jármű.

A tervek szerint a jármű a maga kategóriájában olcsóbb lehet majd, mint a többi speciális feladatokat ellátó versenytársa, mivel átalakítás esetén nem kell mindenből újat beszerezni, elég a felépítmény cseréje, és máris alkalmas újabb feladatok ellátására.

Kapacitás tekintetében a járműkoncepció teherautó felépítménnyel képes négy raklapot, vagy nyolc gördülőszekrényt szállítani, ha pedig utaskabin modullal szerelik fel, hét fix ülésen ülő, plusz egy felhajtható padon elhelyezkedő személy szállítására képes.

A teljes automata üzemmódra tervezett járművet jelenleg még egy közelben tartózkodó személy távirányításával lehet mozgatni, de ha automata üzemmódba kapcsolják önállóan is képes lesz a szállítmányozásra, akár megállás nélkül. A DLR tovább dolgozik a jármű hajtásláncának fejlesztésén, a hálózati hardver fejlesztésén és többek között egy új akkumulátor-rendszeren.

(Forrás: Futurism Kép: DLR)


 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Az OSIRIS-REx 300 millió kilométerről hozta el a Bennu aszteroidáról gyűjtött kőzetmintákat, majd az értékes rakománytól megszabadulva azonnal tovább is indult egy másik kisbolygó felé.
Nem ébredt fel a történelmi küldetést végrehajtó indiai leszállóegység és holdjáró
Nem ébredt fel a történelmi küldetést végrehajtó indiai leszállóegység és holdjáró
A Chandrayaan-3 misszió során először landolt leszállóegység a Hold déli pólusánál, de a küldetés remélt folytatására lehet, hogy nem kerülhet sor.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.