Spot, a robotkutya Csernobilban szaladgált

2020 / 10 / 25 / Rácz Tamás
Spot, a robotkutya Csernobilban szaladgált
A Boston Dynamics négylábú robotja ideális eszköz a sugárszennyezett területek felmérésére, megtisztításuk előkészítésére.

Az atomerőművekben, kiégett fűtőelem-tározókban, nukleáris balesetek helyszínén és még jó pár hasonló helyszínen érthető okokból sokkal praktikusabb robotokat használni adatgyűjtésre, a terület megfigyelésére, mint (még) élő embereket. Ehhez persze megfelelő eszközökkel kell felszerelni őket. Ilyen eszközök fejlesztésén dolgozik a Bristoli Egyetem kutatócsapata, hordozórobotnak pedig Spot kutyát szemelték ki. Az első éles tesztet pár napja, Csernobilban végezték el a műszerekkel megpakolt robotkutyával, az eseményről videó is készült:


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Suno: A következő generációs AI zenei generátor, amely forradalmasítja a zenekészítést
Suno: A következő generációs AI zenei generátor, amely forradalmasítja a zenekészítést
A Suno megjelenése új korszakot indított az AI által generált zenében, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerű utasításokból (promptolás) egyedi dalokat hozzanak létre. Ez az innovatív platform felhasználóbarát funkcióival és lenyűgöző technikai képességeivel demokratizálja a zenei alkotást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.